Akinek a halálhírét keltik... Mégsem szűnik meg a háromszoros BL-győztes klub!

2024. október 22. 14:10

A hétvégén a közönségétől is elbúcsúzott a sztárcsapat, a találgatások is elkezdődtek, ki hová igazol – majd jött a váratlan fordulat!

2024. október 22. 14:10
VIPERS KRISTIANSAND

Nyitókép, fotó: Getty Images

A Vipers súlyos anyagi problémái először tavaly tavasszal láttak napvilágot, 

múlt péntekig pedig 25 millió norvég koronának (mintegy 850 millió forintnak) kellett volna összegyűjtenie ahhoz, hogy elkerüljék a teljes csődöt.

Ezek után vasárnap este (a montenegrói Buducsnoszt Podgorica elleni, 32-23-ra megnyert Bajnokok Ligája-találkozó után) szomorúan jelentette be Peter Gitmark elnök, hogy csődhelyzet miatt megszűnik és visszalép a BL-től az utóbbi évek legsikeresebb norvég női kézilabdacsapatra, a Vipers Kristiansand, és ezzel együtt 19 játékosa is szabadon igazolhatóvá válik.

„Feltámadunk!” – ezt viszont már hétfői sajtótájékoztatóján közölte a sportvezető, 

majd hozzátette: megvan a fedezete a további sikeres és eredményes működésnek, majd hozzátette:  egy hét múlva  megtartják a rendkívüli közgyűlést, amelyen új elnökségi tagokat is választanak, ám „az elnöki tisztséget továbbra is én szeretném betölteni!”

VIPERS-SZURKOLÓK
Fellélegezhetnek a Vipers lelkes szurkolói is! Fotó: Vipers Kristiansand/Facebook 

Gitmark azt is elárulta, a váratlan fordulat hátterében az áll, hogy Morten Jörgensen vezetésével helyi befektetők egy csoportja szeretné megmenteni a klubot, és hajlandóak jelentős összeget áldozni erre.

A norvég együttes 2021 és 2023 között sorozatban háromszor nyerte meg a Bajnokok Ligáját, a döntőkben egyszer a Győrt, egyszer a Ferencvárost győzte le.

 

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000122
2024. október 22. 16:52
🍓 ️ ­É­­­r­­t­é­­k­e­­­l­­­d­­­ ­­a­­ ­­s­­­z­e­x­­i­­ ­­­p­­­u­­n­­c­­i­m­­a­­t­­­ 👉 𝐖­𝐖­­­𝐖­­.­­­𝐗­­𝟏­­­𝟖­.­­𝐅­𝐔­𝐍
pollip
2024. október 22. 15:21
Örülök, hogy megmaradnak. Nagyon jó csapat volt és továbbra is lesz!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!