A válogatott újonca elárulta, mivel engedte útnak Wayne Rooney Marco Rossi csapatához

2024. október 08. 05:48

Szűcs Kornél megilletődöttség nélkül érkezett Telkibe, ahol Szoboszlaiék csapattársaként készül Gakpo, Simons, Kluivert és Zirkzee megfékezésére a Plymouth légiósa.

2024. október 08. 05:48
null
P. Fülöp Gábor

Nyitókép: Facebook/MLSZ/Micheller Szilvia

***

Megkezdte a felkészülést a következő két Nemzetek Ligája csoportmérkőzésére a magyar labdarúgó-válogatott, amely október 11-én, pénteken (20.45, Puskás Aréna) Hollandiát fogadja, majd október 14-én Zenicán Bosznia-Hercegovinával vív az A divízióban maradás szempontjából kulcsfontosságú mérkőzést. Az eredetileg meghirdetett kerethez képest több változás történt, ugyanakkor továbbra is rendelkezésre áll az újonc Szűcs Kornél. Az angol másodosztályú Plymouth védőjének klubedzője nem más, mint a legendás Wayne Rooney, aki a Manchester United (559 mérkőzés/253 gól) és Anglia (120/53) korszakos kiválósága volt, s hozzájárult ahhoz, hogy a belső védőt behívja Marco Rossi szövetségi kapitány.

Hosszú, részletes útmutatást, tanácsot nem kaptam tőle, de természetesen gratulált, és elmondta: mennyire örül. 

A válogatottsághoz hasonlóan óriási megtiszteltetés, hogy az ő kezei alatt dolgozhatok. Egy legendás játékos volt, de én úgy érzem, edzőként is sok van benne. Sokat tanulhatok tőle” – mondta a magyar válogatott edzőtáborában, Telkiben Szűcs Kornél hétfőn, az első „munkanapján” a hivatalos sajtótájékoztatón.

Eddig nagyon jól telik a napom. Kezdem megismerni a srácokat, nagyon jól fogadtak, mindenkinek volt egy-két jó szava hozzám. Remélem, sikerül minél előbb beilleszkedni, és úgy tudom ezzel nem igazán szokott senkinek gondja lenni. Jó közösség van a csapatnál, szeretnék én is a részesévé válni!

Ezt is ajánljuk a témában

Szűcs Kornél végigjárta a szamárlétrát. 16 éves korától szerepelt a korosztályos nemzeti csapatokban, legutóbb 2021-ben még jobbhátvédként. A 190 centiéteres, 23 esztendős belső védő pallérozódott az NB II-es Kazincbarcikában, nevelőegyesülete, a Diósgyőr színeiben az első- és a másodosztályban is pályára lépett, hogy igazán Kecskeméten váljon NB I-es játékossá. A jól sikerült tavalyi szezon után látott benne fantáziát Wayne Rooney és a „magyaros” Plymouth Argyle FC, Angliában eddig kap és él is a bizalommal: 11-ből 9 alkalommal játszott, a Championshipben a legutóbbi 6 fordulóban végig a pályán volt, edzője is folyamatosan dicsérte.

„Biztos, hogy rengeteget adott, hiszen új környezetbe kerültem, új csapathoz. Nagyon régen vártam erre, hogy külföldön is kipróbálhassam magam, és örülök, hogy így alakulnak a dolgaim. Egyre több játéklehetőséget kapok a Plymouthnál, abszolút úgy alakul a kinti időszakom, ahogy elterveztem. Életem első válogatott meghívóját is megkaptam. Leírhatatlan érzés: büszke és boldog vagyok, hogy itt lehetek. 

Van bennem drukk, de azt gondolom, a jó teljesítményhez kell is, hogy legyen bennem. Próbálom majd magamat adni úgy, ahogy Angliában”

 – mondta őszintén a hátvéd, aki tisztában van vele, hogy a három belső védő pozícióra pályázók közül öten (Balogh Botond (Parma), Botka Endre (Ferencvárosi TC), Dárdai Márton (Hertha BSC), Fiola Attila (Újpest FC), Orbán Willi (RB Leipzig) is előtte állnak a rangsorban. A debütálásra vágyó Szűcs Kornél nem türelmetlen, de azért eljátszott a gondolattal, milyen lenne.

Először vagyok itt, szeretnék bizonyítani. Ha játéklehetőséget kapnék, mindent kiadnék magamból. Karrierem eddigi legnagyobb lépése lenne. Nem lennék csalódott, ha nem lépnék rögtön pályára. Eszméletlen dolog lenne a telt házas Puskás Arénában játszani, a hideg is kirázott, hogy belegondoltam.

 

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Aegopolis.
2024. október 08. 07:02
Nyomjad, Szücsi! Hajrá KTE! 💜
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!