369 nap a pokolban: visszatért a futballtörténelem egyik legnagyobb játékosa (VIDEÓ)

2024. október 22. 10:21

Sokan már leírták a szerencsejátékfüggő cselgépet, aki úgy tűnik, talpra állt súlyos sérülése után.

2024. október 22. 10:21
NEYMAR

Nyitókép: AFP/Atta Kenare

Egyébként sem volt unalmas az Al-Ain – Al-Hilal ázsiai Bajnokok Ligája-mérkőzés (a vendégcsapat 5-4-re győzött), de a meccs pikantériáját az adta, hogy a mérkőzés 77. percében pályára lépett Neymar, aki majd egy évet hagyott ki súlyos sérülése után.

Mint arról a Mandiner is annak idején beszámolt, a brazil csillagnak még tavaly októberben, az Uruguay elleni világbajnoki selejtezőn szakadt el a térdében az elülső keresztszalagja, miután ütközött Nicolás de la Cruzzal.

Ezt is ajánljuk a témában

A mintegy négyórás műtét után óvatosan  csak annyit jósoltak az orvosok: a rehabilitáció minimum fél évig eltart majd, nos a teljes gyógyulás több, mint egy évet vett igénybe.

A 32 éves brazil klasszis (aki ezt megelőzően, 2023 februárjában bokasérülést szenvedett, ezért nem is játszhatott a PSG tavaszi idényében, mielőtt Szaúd-Arábiába szerződött volna), tízéves európai karrierje során mintegy 38 sérülését diagnosztizálták, igaz: leggyakrabban a bokájával adódtak gondok. 

Az elmúlt egy év alatt megvádolták azzal, hogy meghízott (többen ezt a szaúdi konyhára is fogták), ezt ő természetesen tagadta, ám ami tény: 2023 nyarán kétéves megállapodást kötött az Al-Hilallal, és az elkövetkező időszakban igyekeznie kell, hogy megszolgálja az árát.

A szaúdiak ugyanis elképesztő luxust biztosítanak neki: 2,5 millió fontos (mintegy 1,09 milliárd forintos) heti (!) fizetése mellett az Al-Hilal minden győztes mérkőzése után még 80 ezer fontot (csekély 35 millió forintot) kap, emellett a szaúdi idegenforgalmi hivatallal is busás szerződést kötött, melynek értelmében népszerűsítenie kell Szaúd-Arábiát. 

Mindemellett egy 25 szobás luxuskastélyban hajtja álomra a fejét, és a háznál ötfős személyzet gondoskodik a kényelméről. S persze, nem tömegközlekedéssel jár: egyfajta ajándékként az Al-Hilal tulajdonosai nyolc darab luxusjárgánnyal is megajándékozták őt, és emellett egy magánrepülőgép is a rendelkezésére áll; és ha már házon kívül tartózkodik, az összes szállodai és egyéb költégét is állja a klub...

Nem csoda, hogy marad energiája (és persze, pénze...) jótékonykodni is: legutóbb a májusi, heves esőzések brazil árvízkárosultjainak (a hírek szerint 95 ember halt meg, és mintegy 200 ezer ember vált földönfutóvá...) segített egy több millió dolláros élelmiszersegéllyel...

Persze, a brazil és a világ futballszurkolói azt várják leginkább, hogy Neymar Jr. újra látványos cselekkel és gólokkal kápráztassa el őket – bízzunk benne, hogy erre sem kell már sokat várni.

Mindenesetre az Al-Ain – Al-Hilal mérkőzés 77. percében az első lépéseket megtette ez irányba a brazil világklasszis – nem véletlen, hogy a lefújás után ő is meghatódott...

     

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!