Valóra vált az álma, de ki az a Nikitscher Tamás?

2024. szeptember 11. 08:58

Először kapott kezdőként lehetőséget a magyar válogatottban a Kecskeméti TE labdarúgója.

2024. szeptember 11. 08:58

Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

A magyar szurkolók eddig keveset tudhattak Nikitscher Tamásról. Az NB I-es KTE focistája tavaly év elején került a lilákhoz a Debrecentől, de megfordult a ZTE-nél és fél évig a Szombathelyi Haladásnál is. A kecskeméti középpályás súlyos térdsérülést szenvedett 2023 augusztusában, amit követően majdnem az egész szezont ki kellett hagynia. A 24 éves játékos akkor egészen biztosan nem gondolt arra, hogy egy évvel később meghívja Marco Rossi a magyar válogatottba. Pedig így lett, s a felépülése után mindössze 12 tétmeccsen lépett pályára, a 13. már a Németország elleni volt a Nemzetek Ligájában a múlt héten. Azonban a düsseldorfi 5–0-s vereség beárnyékolta Nikitscher örömét.

Ezt is ajánljuk a témában

„Gyerekkorom óta arról álmodoztam, hogy bemutatkozzak a magyar válogatottban, ez megvalósult, s emiatt hálás és boldog vagyok. Tavaly ilyenkor még a térdemet kötöttem át, a sérülésem utáni műtétből lábadoztam. De nyilván az öt-nullás vereség után nem lehet mit mondani, csak bocsánatot kérni azoktól a szurkolóktól, akik idejüket, pénzüket áldozták arra, hogy lássanak minket – kritikán aluli volt” – mondta a németek ellen debütáló Nikitscher Tamás az NSO Tv-nek.

A kecskemétiek futballistájának a bosnyákok ellen kedden már a kezdőben szavazott bizalmat Marco Rossi, 

Nagy Ádám helyén kezdett. És nem is játszott rosszul, megoldotta a feladatát Bosznia-Hercegovina ellen. De a 0–0-s végeredménnyel ő sem volt elégedett.

„Óriási élmény volt ennyi ember előtt játszani a Puskás Arénában a magyar válogatottban. Elképesztő, nagyon hálás vagyok. 

A játékkal kapcsolatban ugyanakkor felemás érzéseim vannak. Rengeteg lehetőséget dolgoztunk ki, sokkal jobban futballoztunk, mint az ellenfél, de ezeket a helyzeteket be kell lőni” – nyilatkozta Nikitscher Tamás a meccs után az M4 Sportnak

A gólszegény meccs után Marco Rossitól is megkérdezték, mi a véleménye az első kezdőként játszott válogatott meccsét teljesítő Nikitscherről, a magyar szövetségi kapitány róla annyit mondott: „Jól játszott, stabil volt, azt mondhatjuk, jó volt a játéka” – értékelt röviden a mester, aki tehát elégedett volt a kecskeméti középpályással.

 

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Búvár Kund
2024. szeptember 11. 09:24
Sztem jól játszott. Kockázatot még nem vállalt, inkább a biztosat választotta. Majd a rutinnal megjön a bátrabb játék is. Sztem elsöre jó volt. Gratulálok.
hannibal2
2024. szeptember 11. 09:17
Gratulálok a beválogatásához, de kilógott lefele a csapatból egyelőre. Középpályán egyelőre nem volt jó megoldás a bevált emberek újakra cserélése. Styles hasznosabb lett volna, de Kalmár is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!