Újra a kispadon ült az FC Barcelona magyar kapusa a La Ligában

2024. szeptember 29. 15:14

Yaakobishvili Áron nem volt túl boldog az Osasuna elleni meccs után, csapata először kapott ki a spanyol első osztályú labdarúgó-bajnokságban.

2024. szeptember 29. 15:14

Nyitókép: Ion Alcoba Beitia/Getty Images

 

Először veszített bajnokit Hansi Flick vezetésével az FC Barcelona. A nyáron munkába állt német vezetőedző irányításával szombat este az Osasuna vendégeként kapott ki 4–2-re a Barca. Tragédia nem történt, hiszen egyszer minden sorozat véget ér. A katalánok hét győzelem után, listavezetőként utaztak Pamplonába a spanyol első osztályú labdarúgó-bajnokság 8. fordulójában. Nem volt jó előjel a meccs ellőtt, hogy a múlt heti, Villarreal elleni találkozón az éllovas elvesztette a csapatkapitányát és kapusát, Marc-Andre ter Stegen olyan súlyos sérülést szenvedett, hosszú hónapokra harcképtelenné vált. Az Osasuna elleni bajnokin Inaki Pena védett. A 25 éves spanyol labdarúgó legutóbb, a Getafe ellen kapott gól nélkül zárt, szombaton viszont alaposan „kitömték” a kapuját: egy fejessel a 21. percben megszerezte a vezetést az Osasuna, amely a szünetig megduplázta az előnyét. A térfélcserét követően ugyan Pau Victor révén szépített a Barcelona, a folytatásban azonban újabb két gólt szerezett az Osasuna, amely ezzel el is döntötte a mérkőzést. A 4–2-es végeredményt a csereként beállt Lamine Yamal állította be, nem sokkal a vége előtt – írja a Magyar Nemzet.

Számunkra jó hír, hogy a katalánok kispadján ismét ott volt a cserék között a 18 éves Yaakobilshvili Áron. A magyar utánpótlás-válogatott kapus nem állt be, 

ám így sem maradt meccsterhelés nélkül, pénteken ugyanis végigjátszotta a klub második csapatának gól nélküli döntetlenre végződött meccsét a harmadosztályban, a Tarazona ellen idegenben.

Amúgy ez volt Hansi Flick kilencedik tétmérkőzése a Barcelona edzőjeként, a La Ligában az első, amelyen az irányításával nem szerzett pontot. A német szakember vezetésével korábban egyszer, a Monaco vendégeként lejátszott Bajnokok Ligája-meccsen kapott ki a Barcelona, amely nyolc forduló után 21 ponttal áll a tabella élén. És a hétvégén még biztosan marad is. A második helyezett Real Madrid eddig 17, a harmadik Atlético Madrid 15 pontot gyűjtött. A két fővárosi együttes vasárnap este (21 óra) egymás ellen játszik rangadót a Metropolitano Stadionban.

 

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!