Stoplis vagy gumicsizma? Itt az MLSZ állásfoglalása az árvízhelyzetről

2024. szeptember 19. 14:17

A Magyar Labdarúgó Szövetség egyértelművé tette, hogyan áll a kialakult helyzethez.

2024. szeptember 19. 14:17

Nyitókép: Facebook/Mezőörs KSE

 

A cseh és az osztrák futballbajnokságra komoly hatással volt a Közép-Európát sújtó árvíz, amely a napokban hozzánk is elért. A két említett országban rengeteg meccset halasztottak el a zord időjárás miatt. Nálunk eddig csak egyet a múlt héten a MOL Magyar Kupában. Ahogy azt a Mandiner is megírta, a legjobb 32 közé jutásért zajló szakaszban nem játszották le a Mezőörs KSE–Paksi FC mérkőzést, mert a Győr-Moson-Sopron vármegyei csapat pályáját teljesen elöntötte a víz a Borisz névre keresztelt, egész Európa időjárását meghatározó ciklon eredményeként érkező hatalmas esőzések során. Az MLSZ először a címvédő paksiak javára írta jóvá a meccset 3–0-val, ám a szövetség legfrissebb határozata szerint azonban mégis le kell játszani a találkozót október 9-én.

Ezt is ajánljuk a témában

Azonban az esőzések elálltával a veszély nem múlt el, már hazánkban is árad a Duna és a nyugatról érkező mellékfolyói. Budapesten várhatóan szombaton fog tetőzni a víz. 

Túlzás nélkül állíthatjuk, a helyzet drámai a folyó mentén, és ez a magyar futballt is érinti. Ennek okán a hazai szövetség közleményt adott ki.

„Az MLSZ minden olyan klub halasztási kérelmét pozitívan fogja elbírálni, mely érintett az árvízi védekezésben. A szövetség ezzel is szeretné támogatni e létfontosságú tevékenységet, illetve egyetlen sportszervezet sem szenved hátrányt az időjárási körülmények miatt” – olvasható a szervezet közösségi oldalára feltöltött posztban. Tehát könnyen lehet, hogy a hétvégén labdarúgó-mérkőzések maradnak el az árvíz miatt az alacsonyabb osztályokban. Ezeket azonban később lejátsszák.

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000087
2024. szeptember 19. 17:37
🍓 ️ ­­É­r­­t­é­­­k­e­­l­d­ ­a­­ ­s­z­­e­x­i­­­ ­­p­­u­n­­­c­i­­­m­­­a­t­­ 👉 𝐖­­𝐖­𝐖­­­.­𝐗­𝟏­­𝟖­­­.­­𝐅­­­𝐔­𝐍
cinkegolyó
2024. szeptember 19. 15:15
Nike sportcipő, a Radnai a Tisza alelnöke is ezt vette fel a homokzsákhoz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!