Sportbaráti segítség vagy megengedhetetlen önbíráskodás? Ölben vitte le a pályáról az ellenfelet az újpesti focista (VIDEÓ)

2024. szeptember 28. 15:48

Mamoudou Karamoko tette megosztja a szurkolókat. A játékvezető és a sértett fél jól tűrte a történteket.

2024. szeptember 28. 15:48
null

Nyitókép: printscreen/M4Sport

***

Ha már az Újpest – Győr (0-0) mérkőzés a gólok miatt nem maradhatott emlékezetes, a hazaiak francia csatára tett róla, hogy napokig beszédtémát szolgáltasson a labdarúgó NB I 8. fordulójának nyitó mérkőzése. A nagy erőket mozgósító lilák nem tudtak egyetlen gólt sem begyötörni a szervezetten, lelkesen, a hajrában már minden idegszálukkal az időt húzva „játszó” újoncnak. A végén többet állt a játék, mint amennyit aktívan töltöttek a pályán lévők, nem véletlenül hosszabbított 10 percet a játékvezető. Az erejükkel teljesen elkészült győriek közül szinte mindig görcsöt kapott valaki, s ezt unta meg Mamoudou Karamoko. Az Újpest támadója gondolt egy merészet, ölbe kapta a Fabian Luciano Verát, akit „kitett” az oldalvonalon kívülre. 

Nem vette zokon a váratlan helyről érkezett segítséget a korábban a hordágyból nem kérő 22 éves argentin, aki csodák csodájára a kispadig megmaradt utat meg tudta tenni a saját lábán. Az más kérdés, az izomsérülés miatt cserét kért Csonka Bencét váltó játékvezető, Káprály Mihály miért hunyt szemet az eset felett. Talán ő is úgy gondolta, legyen végre játék a pályán! Az azért megállapítható: nem feltétlenül a jó szándék vezérelte Karamokót, minimum megkérdőjelezhető a cselekedete...

Az internetes fórumokon megoszlik a szurkolók véleménye. Az egyik tábor szerint a „színjátszás a Nemzetibe” való, mármint a színházba. A másik oldal elítéli az önbíráskodást, amely 

„Új elem a Magyar fociban. Kapd fel, tedd odébb. Ezt egy mafla bírónál meg lehet tenni sárga lap nélkül. Ehhez egy játékosnak sincs joga!”

A Párizsban nevelkedett, 25 éves, Ausztriában, Dániában és Székesfehérváron is megfordult Mamoudou Karamoko eddig a góljaival nem kápráztatta el a futball szerelmeseit: a szezonban 6 NB I-es meccsen egyszer talált be, Koppenhágában 10 fellépésén egyszer sem, de a fehérvári (24/5) és a linzi mérlege (27/9) sem túl imponáló.

 

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000096
2024. szeptember 28. 15:52
🍓 ️ ­­­É­r­­t­­­é­k­­­e­l­d­­ ­­­a­­ ­s­­­z­­­e­x­­i­­­ ­­p­­­u­­n­c­i­­m­­­a­­t­­ 👉 𝐖­𝐖­𝐖­­.­𝐗­­­𝟏­­­𝟖­­­.­­𝐅­𝐔­𝐍
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!