Retteghet a Real Madrid! Begőzölt a Barcelona vagy csak fellángolt?

2024. szeptember 16. 15:35

Hansi Flick irányításával egyelőre a nem várt szinten teljesítenek Lamine Yamalék.

2024. szeptember 16. 15:35

Nyitókép: fcbarcelona.com

 

Villámrajtot vett az FC Barcelona, mind az öt bajnokiját megnyerték a spanyol első osztályú labdarúgó-bajnokságban. Közben a Real Madrid már négy pontot veszített. A Barca mérlege eddig felettébb impozáns, 5 győzelem, 17 lőtt gól és csak 4 kapott az első öt La Liga-meccsen. A katalánok legutóbbi áldozata vasárnap este a Girona volt, amelynek az otthonában 4–1-re nyertek. Az új csillaga, Lamine Yamal duplájával már a szünetig kétgólos előnybe került a Barcelona, amely a térfélcserét követően Dani Olmo és Pedri góljával biztosította be győzelmét.

„Minden mérkőzéshez úgy állsz hozzá, hogy nyerni akarsz. Az az önbizalom, amelyet az utóbbi négy mérkőzésen felépítettünk, vasárnap is látható volt. 

Nagyon egységesek voltunk, együtt mozogtunk a pályán, magasan letámadtunk. Ezt nem könnyű kivitelezni, de fontos, hogy mindig nyomást gyakoroljunk a labdás emberre, szerintem ezt ma jól csináltuk. Láthatóan magabiztosabbak vagyunk. Amikor nálunk van a labda, a csapatban megvan a minőség, hogy jól játsszuk meg, és helyzeteket alakítsunk ki. Ezúttal is sok lehetőségünk volt, akár több gólt is szerezhettünk volna, de összességében nagyon elégedett vagyok a csapat teljesítményével” – idézte az Eurobarca.hu a Barcelona vezetőedzőjét, Hansi Flicket, aki egyelőre a vártnál jobban teljesít új csapatával. A katalánok egyedüli együttesként, öt játéknap után százszázalékos teljesítménnyel állnak a La Liga élén.

A spanyolok 17 éves zsenije, Lamine Yamal három gólnál és négy gólpassznál jár az eddigi öt meccsen. A csapat másik ászáról, Dani Olmóról azonban borzalmas hírt kaptak a Barca szurkolói. A Gulácsi Pétert és Willi Orbánt is foglalkoztató RB Leipzigtől 

a nyáron 55 millió euróért vásárolt középpályás térdsérülést szenvedett a Girona ellen, és a 61. percben le is kellett cserélni. 

A klub tájékoztatása szerint várhatóan négy-öt hétnyi kihagyás vár rá.

Amúgy a 26 éves Európa-bajnok futballista 2011 óta az első Barcelona-játékos lett, aki rögtön az első három bajnokiján eredményes tudott lenni, s most három gólnál jár. Egyébként a legtöbb találatot, összesen négyet, Robert Lewandowski szerzett az új bajnokságban. Olmo és Yamal mellett a brazil Raphinha lőtt még három gólt.

Sokakban felmerülhetett a kérdés, az idén letaszíthatja-e a trónról a Barcelona odahaza a Real Madridot. A rajt tényleg kiválóan, hibátlanul sikerült Flick vezetésével a Barcának, de hát, olyan messze még a bajnokság vége, hogy most még felesleges latolgatni. Az viszont már most látszik, hogy nagyon egyben van ez a csapat.

A katalánok csütörtök este a Monaco vendégei lesznek az újjászervezett Bajnokok Ligájában.

 

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!