Óriási pofonba szaladt bele a Veszprém kézilabdacsapata

2024. szeptember 26. 13:47

Negatív BL-rekordot állított fel a magyar együttes, annyi gólt kapott egy félidő alatt.

2024. szeptember 26. 13:47

Nyitókép: handballveszprem.hu

 

Nehéz kiigazodni a Veszprém férfi kézilabdacsapatán. A múlt héten még 41 gólt dobva győzte le a francia Paris Saint-Germaint a Veszprém HC, amely aztán szerdán 39–30-ra kikapott a portugál Sporting CP vendégeként a Bajnokok Ligája A-csoportjának harmadik fordulójában. Persze bárkitől ki lehet kapni, a sport erről szól, de a veszprémiek veresége amiatt megdöbbentő, hogy egy félidő alatt huszonhárom gólt kaptak a lisszaboniaktól. A 28-szoros magyar bajnok korábban soha, semelyik európai kupasorozatban nem kapott ennyit. Szerdán valami nem működött Ligetváriéknál, a Sporting szinte végig vezetve nyerte meg 23–17-re az első játékrészt. Eleinte gyors tempót diktált mindkét fél, később pedig a vendéglátó minden hibát kihasznált, ennek köszönhetően terhelte váratlanul sok góllal a veszprémi kaput.

A Sporting a térfélcsere után lerohanta a magyar bajnokcsapatot, egy 6–1-es sorozattal pedig már tíz is volt közte. Tetézte a bajt, hogy a Veszprém beállója, Ludovic Fabregas megsérült. Ezen az estén nem volt reális esélye a Veszprémnek a felzárkózásra, a portugálok simán nyertek, 39–30-ra, így továbbra is száz százalékos mérleggel állnak a csoportban, míg a Veszprém először maradt pont nélkül a Bajnokok Ligája mostani kiírásában – írja a meccsről a Magyar Nemzet

„Szeretnék gratulálni a Sportingnak, megdolgoztak a hazaiak a győzelemért, de ekkora különbségű vereséget talán nem érdemeltünk. 

A mai mérkőzésünk katasztrófa volt. Arra azonban mégis tökéletes volt, hogy visszarántson bennünket a földre, 

a Sporting megmutatta nekünk, hogy kell egy mérkőzést megnyerni. A vereség az én felelősségem” – nyilatkozta a meccs után Xavi Pascual, a Veszprém vezetőedzője.

Ludovic Fabregas elismerte, ez nem az ő napjuk volt.

„A Sporting nagyon jól játszott ma és megérdemelte a győzelmet. Nagy különbséggel nyertek a portugálok, természetesen nem vagyunk elégedettek ezzel az eredménnyel, de ez a Bajnokok Ligája. A sikerhez szükség van tiszteletre és motivációra, ma nehéz dolgunk volt és ezért szeretnék gratulálni a Sportingnak” – mondta a magyar csapat 28 éves francia beállósa.

A két győzelemmel és egy vereséggel álló bakonyiak a következő fordulóban, október 10-én Rosta Miklós csapatát, a román bajnok Dinamo Bucurestit fogadják a BL csoportkörében, de addig részt vesznek Egyiptomban a klub-világbajnokságon.

 

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gyaloggos
2024. szeptember 26. 15:23
DE! PASCUAL azt mondta, ez az ő hibája. HA tényleg csak erről van szó, és a Veszprém tud egy egészen más meccset is játszani a Sporting ellen, akkor nincs baj. DE AZ a tegnapi SZÖRNYŰSÉGES volt.
gyaloggos
2024. szeptember 26. 15:21
MINTHA a SPORTING egy felnőtt, a VESZPRÉM pedig egy IFJŰSÁGI csapat lett volna. LEISKOLÁZTA a portugál csapat a Veszprémet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!