Nézőcsúcs várható a hétvégén, mindenki Budapestre figyel majd

2024. szeptember 19. 21:38

Tavaly összesen 19 ezer néző tekintette meg a viadalt, idén viszont több mint 21 ezer szurkolót várnak.

2024. szeptember 19. 21:38
null

Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Nézőcsúcs várható a negyedik alkalommal sorra kerülő Hungarian Darts Trophyn, amelyet péntektől vasárnapig az MVM Dome-ban rendeznek. Amint Takács Péter főszervező a csütörtöki sajtótájékoztatón elmondta, tavaly összesen 19 ezer néző tekintette meg a viadalt, idén viszont több mint 21 ezer szurkolót várnak a sportág elsőszámú világszervezete, a PDC égisze alatt futó European Tour budapesti állomására. 

A két évvel ezelőtt győztes angol Joe Cullen közölte, eddig mindegyik magyarországi viadalon itt volt, a közönség elképesztő hangulatot teremtett, és mindig szívesen jön a magyar fővárosba. 

A tavaly világbajnoki elődöntős Dimitri Van den Bergh azzal kezdte, hogy jó magyarokat látni a mezőnyben, korosztályos szinten több magyar riválist is megismert, és máig emlékszik rájuk. Az MTI érdeklődésére a harmincéves belga kiválóság elmesélte, hogy gyerekkora óta dartsozik, és ahogy az alkarján látható tetoválás is jelzi, mindig követte az álmait. 

Először arról álmodoztam, hogy ifjúsági világbajnok legyek, ez kétszer is sikerült. Utána arra vágytam, hogy PDC-versenyeket nyerjek, ez is összejött, most pedig az az álmom, hogy világelső és világbajnok legyek”

– sorolta az idei UK Open bajnoka. Az eseményen megjelent mind a négy hazai játékos, az első fordulóban éppen a szintén magyar Bezjian Albertóval találkozó Csóka András úgy vélekedett, hogy nagyon más élmény lesz a hétvégi viadal, mint a szokásos versenyeik. 

Mentálisan alaposan fel kell készülnünk, és ki kell zárnunk a körülményeket. Bízunk a szurkolók támogatásában”

– jelentette ki Csóka. Rajtuk kívül Végső János és Jehirszki György képviseli a hazai színeket, előbbi Cor Dekker, utóbbi Wessel Nijman ellen lép táblához. 

Egy évvel ezelőtt Major Nándor sportágtörténeti sikert aratott azzal, hogy bejutott a második körbe egy PDC által szervezett European Tour főtábláján, ezúttal viszont a magyar párharcnak köszönhetően biztosan lesz hazai érdekelt a második körben. 

A PDC korábbi gyakorlata szerint a pénteki nap csak „bemelegítő” volt, de egy közelmúltbeli szabályváltozás révén már a nyitónapon színpadra lép Cullen és Van den Bergh mellett a tavaly világbajnok angol Michael Smith, az angol Nathan Aspinall, a kétszeres vb-első – és színes irokézfrizurájáról ismert – skót Peter Wright és a 2007-ben világbajnok, 57 éves holland Raymond van Barneveld is. Szombaton a háromszoros vb-győztes holland Michael van Gerwen, a regnáló világbajnok angol Luke Humphries, a 2021-es világbajnok walesi Gerwyn Price és a tavalyi budapesti győztes angol Dave Chisnall is nyilat ragad.

 

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000087
2024. szeptember 19. 21:41
🍓 ️ ­É­­­r­­t­­é­­k­e­l­d­­­ ­a­­ ­s­­­z­­­e­­­x­­­i­­­ ­p­u­­­n­c­­i­­­m­­­a­t­ 👉 𝐖­𝐖­­𝐖­­.­­­𝐗­­𝟏­𝟖­.­­­𝐅­­­𝐔­𝐍
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!