Marco Rossi: Nem akarok hazudni, voltak problémáink az Eb alatt

2024. szeptember 30. 19:31

Ismét hosszabb interjút adott a köztévének a labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.

2024. szeptember 30. 19:31
Telki, 2023. október 13.
Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya sajtótájékoztatón a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) Telki Edzõközpontjában 2023. október 13-án. Az Európa-bajnoki selejtezõsorozatban a nemzeti csapat Szerbiát fogadja a Puskás Arénában október 14-én.
MTI/Koszticsák Szilárd

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Immár hagyomány, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi a kerethirdetés előtt interjút ad a nemzeti csapat körüli friss hírekkel kapcsolatban a köztévének. Ebben a beszélgetésben természetesen szóba került a Nemzetek Ligája-bemutatkozás, a csapat előtt álló két októberi feladat, de még a nyári Európa-bajnokság is.

A magyar labdarúgó-válogatott október 11-én hazai pályán fogadja Hollandia válogatottját, október 14-én pedig Bosznia-Hercegovinába látogat.

Mint ismert, szeptemberben Düsseldorfban egy németek elleni 5–0-ás vereséggel kezdtünk a Nemzetek Ligája A-ligájában, majd a Puskás Arénában gól nélküli döntetlennel zártunk a bosnyákokkal szemben.

„Nyilván nem örülök, hogy kikaptunk Németországtól, de talán a németek és a hollandok ellen azért belefér egy vereség. Ha ki is kapunk, inkább az a fontos, hogyan tesszük azt. A németek elleni kétgólos hátrányig még elfogadható teljesítményt nyújtottunk, utána azonban már nem. A bosnyákok ellen akár több góllal is győzhettünk volna, de ilyen a futball. Két lábbal a földön kell állnunk, ne bízzuk el magunkat, amikor jönnek az eredmények, és ne keseredjünk el akkor sem, ha kikapunk. Legyünk racionálisak” – kezdte Marco Rossi.

Ezt is ajánljuk a témában

„A csapattól mindig azt a taktikát várom el, amit a stábommal megbeszélünk, de nem vagyok diktátor. Ha a srácok úgy érzik, hogy valami nem rájuk szabott, elmondják. Mindig a vita híve vagyok, hiszen ez vezet a jobb megoldásokhoz. A németek elleni meccs után összezuhantak a srácok, nem volt meg az önbizalmuk, ezért úgy döntöttek, hogy rögzített megoldásokra építik a játékot. Tizenhárom szögletünk volt a bosnyákok ellen, de nem tudtunk betalálni. A folytatásban azért igyekszünk akciókat is kialakítani, de mint mondtam, nyitott vagyok a vitákra. Mivel enyém a felelősség, a végső döntést mindig nekem kell meghoznom. Összességében nem érzem úgy, hogy sündisznóként kell bezárkóznunk. Tudomásul kell vennünk, hogy a németek vagy a hollandok ellen nem játszhatunk támadófutballt.

El is gurult a gyógyszerem, ahogy szétestünk Düsseldorfban.

Sosem kaptam még ki 5–0-ra! A bosnyákok elleni reakcióval azonban már elégedett lehettem, ott csak a győzelem hiányzott” – tette hozzá a szövetségi kapitány, majd így folytatta:

„A svájciak elleni első félidő a mai napig rendkívül kellemetlen emlékeket idéz elő, Németország ellen pedig az elveszett egyensúly okozott gondot. Kevesebb mint fél óra alatt mindkét esetben három gólt kaptunk rövid idő alatt. Tanulságokat vontam le ezekből, így megköveteltük a srácoktól, hogy ne felejtsük el a gránitszilárdságot.

A továbbiakban is kompakt játékot kell bemutatnunk, ez vezetett korábban is a sikerekhez”

– jelentette ki Marco Rossi, aki kitért a nyári Eb-n tapasztaltakra is.

„Az Eb után tisztáztunk a dolgokat, a csapat vezéregyéniségei átérezték a felelősségüket. Idén van még négy meccsünk, amelyből háromszor nem nekünk áll a zászló, Bosznia-Hercegovinában azonban muszáj lesz győznünk. Fontos, hogy helyreálljon az egység, mert ez vezet a sikerekhez.

Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem voltak problémáink az Eb alatt, de nem keresek alibit, nem akarok kibúvót keresni az Eb-re.

Gyakran azt hallom, hogy a válogatott gyenge, visszaesett, de összességében azt is látni kell, kik voltak az ellenfeleink. A vereségek alkalmával rendre a világ élmezőnyébe tartozó csapat volt az ellenfél. Három tétmérkőzést veszítettünk el, kettőt a németek, egyet Svájc ellen.

Felismertem, hogy valami nem működik. A skótok legyőzése után nekem is le kellett vonnom a tanulságokat. Ennyit mondhatok, ennél többet nem. Az köztem és a játékosok között marad”

– mutatott rá a szakember.

Ezt is ajánljuk a témában

Rossi a soron következő két NL-meccsről is elmondta a véleményét.

„Azt várom, hogy a csapat hozzáállása bátor legyen. Bízzanak egymásban és segítség egymást, hogy áthidaljuk a különbségeket. Szeretném, ha az előttünk álló meccseken ez kézzel fogható lenne. A következő mérkőzéseken ezeket szeretném viszontlátni: győzni akarással lépjünk pályára és ne vert seregként! A bosnyákok már bizonyították, hogy a mi szintünkön vannak. Idegenben nem lesz egyszerű a feladat, a Balkánon mindig kérdéses, milyen lesz a pálya talaja. Ha nem a maximális odafigyeléssel közelítjük meg a meccset, a valóság kijózanító lehet. A lényeg, hogy racionálisan közelítsük meg a mérkőzést. Az igazság a futballban mindig középen van, a legfontosabb, hogy mindig maradjunk egyensúlyban” – fogalmazott Rossi.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Novicsok-5
2024. szeptember 30. 19:52
Ön túl szerény, maestro. A miénk volt az Eb legjobb csapata. Győzelemmel felérő vereséget szenvedtünk nemlétező vagy hanyatló nyugati országok csapatai ellen. Jó van ez így. Máskülönben a mocskos luzitánok és a szemét pudingképűek miatt estünk ki, mert továbbjutóként nem akartak győzni az utolsó körben.
sexykitty-5000099
2024. szeptember 30. 19:36
🍓 ️ ­­­É­­­r­­t­é­k­­e­­l­d­­­ ­a­­­ ­­s­z­­­e­­x­­­i­­­ ­p­­­u­­n­­c­i­m­­a­t­­ 👉 𝐖­𝐖­­­𝐖­­.­𝐗­­𝟏­­­𝟖­.­­­𝐅­𝐔­­𝐍
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!