Külföldi csapathoz igazolhat a Puskás-díjas magyar csatár

2024. szeptember 03. 21:00

A Fradi ellen szerzett parádés ollózós gólja óta sehol sem tud megragadni a magyar csatár.

2024. szeptember 03. 21:00

Nyitókép: mtkbudapest.hu

 

Meglőtte élete gólját, amiért megkapta a Puskás-díjat, s azóta semmi – nagyjából így lehetne összefoglalni Zsóri Dániel pályafutását. A 23 éves csatár 2018. február 16-án a Debrecen labdarúgójaként a későbbi bajnok Ferencváros elleni hazai NB I-es találkozón a 81. percben csereként állt be élete első felnőtt élvonalbeli mérkőzésére, majd a 93. percben, 15 méterről ballal a kapu jobb alsó sarkába ollózott. Erre mondják: parádés bombagól.

Sokan gondolták ekkor, egy új magyar zsenit láthattak a pályán, aki előtt ígéretes pályafutás áll. Nos, nem így lett. Pedig 2019-ben 

Zsóri elnyerte a Puskás-díjat, amit az év góljáért ad a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség, a FIFA. 

Még abban az esztendőben a Fehérvár 400 ezer euróért megvásárolta a támadót a Debrecentől. Székesfehérváron azonban nem tudott alapemberré válni, ekkor került először Budafokra, majd aztán Zalaegerszegre kölcsönjátékosként. Az MTK 2022 nyarán igazolta le, de a fővárosi kék-fehéreknél sem sikerült maradandót alkotnia, megragadnia.

Zsóri a tavaszi szezonban kölcsönben Budafokon játszott, az NB II-ben 16 meccsen négy gólt szerzett. Nem nagy teljesítmény egy csatártól, pláne a másodosztályban. A focista kölcsönszerződése lejárt, így a nyáron távozott Budafokról, ám már az MTK szakmai stábjának a terveiben sem szerepel, így közös megegyezéssel szerződést bontottak.

Vagyis a csatár szabadon igazolhatóvá vált, s a Nemzeti Sport információja szerint külföldről van érdeklődés iránta, de a konkrét tárgyalások ezután kezdődhetnek meg. 

A támadó 2022-ben szerződött az MTK-hoz, a kék-fehéreknél 35 tétmeccsen nyolc gólt szerzett. 

Az MTK Budapest a nyáron nem volt igazán aktív a játékospiacon, csupán két új játékos érkezett a Hungária körútra, Ilja Beriasvili (grúz, Mezőkövesd), és Róbert Polievka (szlovák, FK Dukla Banská Bystrica). Az utánpótlásból viszont négyen is felkerültek, s profi szerződést kaptak: Csucsánszky Zoltán, Freyer Kristóf, Molnár Péter, Szolár Dávid.

 

 

Összesen 52 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!