Komoly vetélytárs érkezett: újra veszélybe kerülhet a magyar olimpiai álom

2024. szeptember 22. 22:23

Orbán Viktor elképzeléséhez kísértetiesen hasonló gondolat fogalmazódott meg India sportminiszterében is.

2024. szeptember 22. 22:23
Bronze medalists Noemi Pupp, Sara Fojt ,Tamara Csipes and Alida Dora Gazso of Team Hungry celebrate on the podium during the Canoe Sprint medal ceremony after the Women's Kayak Four 500m Finals on Day thirteen of the Olympic Games Paris 2024 at Vaires-Sur-Marne Nautical Stadium on August 08, 2024 in Paris, France.

Nyitókép: ANDRZEJ IWANCZUK / NurPhoto / NurPhoto via AFP

India sportminisztere megerősítette, hogy országa meg akarja rendezni a 2036-os nyári olimpiát, egyszersmind el akarja érni, hogy az ötkarikás játékok éremtáblázatán a legeredményesebb tíz nemzet közé kerüljön. Ez az elképzelés egyébként nagyon hasonlít Orbán Viktor miniszterelnök elképzelésére, aki derekas helytállásnak nevezte a Nemzeti Sportnak adott interjúban a magyar olimpikonok által a párizsi olimpián elért eredményeket, köztük a hat aranyérmet,

és úgy vélte, hogy a magyarok helye az első tízben van.

Az insidethegames.biz portál beszámolója szerint Manszuh Mandavija egyetemi hallgatók előtt elhangzott beszédében a sportdiplomáciai törekvések erősítése mellett kiemelt célnak nevezte az indiai sporttehetségek felkutatását és nagyszabású terv megvalósítását annak érdekében, hogy minél több eredményes versenyzőjük legyen.

Nemrég Narendra Modi miniszterelnök foglalt állást amellett, hogy Indiát 2047-re fejlett országgá kell alakítani, s ennek keretében cél, hogy India „a legjobb öt közé kerüljön a globális sportszíntéren”.

„Világszínvonalú sportolókat kell nevelnünk. Fel kell ismernünk a sporttehetségeket, és biztosítani kell számukra a szükséges eszközöket. A következő negyedszázad fejlődési víziójaként fogalmaztunk meg egy olyan elképzelést is, amelynek részeként India rendezhetné meg a 2036-os olimpiát” – mondta a sportminiszter.

India a nyári, párizsi olimpián történetének harmadik legjobb ötkarikás eredményét érte el azzal, hogy hat érmet – egy ezüstöt és öt bronzot – szerzett.

(MTI  / Mandiner)

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lehigh
2024. szeptember 23. 00:17
Szerintem nem kell Olimpia Magyarorszagon. Ki fogja biztositani?? Katonasag rendorseg kicsi Magyarorszagon.
fasisztakomcsi
2024. szeptember 23. 00:09
Én eltökélt fidesz párti vagyok, de akkor legyen olimpia, ha az átlagbér nettó 700 ezer lesz, a kenyér kilós ára pedig 500 forint.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!