Kicsin múlott a magyar bravúr a paralimpián

2024. szeptember 06. 15:52

Végül nem jött össze az újabb érem a nyíregyházi sportolónak Párizsban.

2024. szeptember 06. 15:52

Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

A magyar női kerekesszékes tőrválogatott tagjaként csütörtökön ezüstérmet szerző Veres Amarilla pénteken álomszerűen kezdett a női párbajtőr egyéni elődöntőjében a dél-koreai ellenfele ellen. A nyíregyházi vívó hamar elhúzott 4:1-re, de aztán összeszedte magát Kvon Hjokjeong, és az az első háromperces szakasz végére egyenlített, 10:10-re feljött. Sajnos nem vesztette el a lendületét az ázsiai tőröző, és 15:13-ra megverte Amarillát. Fáj ez a vereség, mert nem sokon múlott a bravúr.

A magyar parasportoló a bronzéremért vívhatott a vigaszágon, ellenfele a lengyel Marta Fidrych volt. Ezen a meccsen a győzelemre nem volt esélye, 15:8-ra alulmaradt. A bronzéremért így Fidrych vívhat a kínai Ku Haj-jen ellen, Veres pedig az ötödik helyen zárt.

 

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alexandrosz-2
2024. szeptember 07. 09:34
Koldusvircsaft. A nyomorék koldus pedig pofátlan, olimpikonként, élsportolóként hazudozik magáról, miközben csal, hazudik, hogy a még nála is nyomorultabbakkal "versenyezhessen". Mindent elmond erről a karikatúra olimpiáról, hogy több érmet osztanak ki egymásnak az ezen élősködők, mint a világ valóban legjobbjai. Még mielőtt a sok zsideszes jóember gyógyszere elgurulna: dolgozzanak, sportoljanak, éljenek boldogan, de ne hazudják és mímeljék élsportnak azt a koldusvircsaftot, amit művelnek, főleg pedig ne kapjanak érte pénzt, míg az iskolai-, és a gyereksportra sem fordít a társadalom hozzájuk képest lószart se. Rendezzenek elmebetegeknek sakkbajnokságot és dicsekedjenek azzal is! Ha valóban kiváló sportolók, akkor álljanak helyt rendes versenyekben, ne szánalmas koldusvircsaftban, amint Takács Károly, vagy mint Vitéz Halassy Olivér, akik valóban a legjobbak között lettek a legjobbak!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!