Kiábrándító volt a Forma–1: unalmas körözgetés a szingapúri éjszakában

2024. szeptember 22. 18:19

Lando Norris csökkentette hátrányát Max Verstappennel szemben az F1-es világbajnoki pontversenyben.

2024. szeptember 22. 18:19

Nyitókép: MTI/AP/Vincent Thian

Már-már kezdtük elfelejteni azokat az időket, amikor unalmas körözgetés volt a Forma–1-es futamokon. Hát, most megint ezt kaptuk, se koccanás, se autótörés, se biztonsági autós fázis, semmi, csak az egyhangú „vonatozás” a pályán – ezt hozta az idei F1-es Szingapúri Nagydíj.

Lando Norris, a McLaren versenyzője rajt-cél győzelmet aratott a vasárnap esti Grand Prix-n, ezzel hét pontot hozott az összetettben élen álló, címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappenen (Red Bull Racing). A 24 éves brit pilótának ez volt az idei és pályafutása során is a harmadik futamgyőzelme. Verstappen második lett, mögötte Norris csapattársa, az ausztrál Oscar Piastri ért célba harmadikként. Amúgy 

Norris hátránya 52 pontra csökkent a világbajnoki pontversenyben Verstappennel szemben hat futammal a szezon vége előtt.

Az F1-es pályafutása 350. futamát teljesítő, hétszeres vb-győztes brit Lewis Hamilton (Mercedes) hatodik lett, míg a karrierje 200. nagydíján rajthoz álló Carlos Sainz Jr. (Ferrari) a hetedik pozícióban zárt.

A versenynaptárban 2008 óta szereplő szingapúri pályán ez volt az első F1-es futam, amelyen egyszer sem kellett a pályára hajtania a biztonsági autónak, s igazából semmi izgalmat nem hozott ez a nagydíj. Még a rajt után sem kellett izgulni, mert Verstappen egy kicsit beragadt, így Norrisnak a vártnál könnyebb volt megtartania a vezető pozíciót. Hamilton az első féktávon majdnem megtámadta Verstappent, de végül besorolt harmadiknak a holland címvédő mögé. A folytatásban Norris körről körre növelni tudta előnyét az élen, s az élmezőnyben száguldók közül senki nem kockáztatott túlzott mértékben.

Igazából csak az volt a kérdés, mekkora előnnyel nyer Norris. A győztes mellett a legboldogabb Piastri lehetett, aki nagyon jó vezetéssel és taktikával a hajrának Piastri már harmadikként vághatott neki, s a sorrend a dobogós helyeken már nem változott.

Beszédes, hogy Verstappen immár sorozatban a nyolcadik futamon maradt nyeretlen, 

legutóbb június 23-án, Barcelonában diadalmaskodott a Spanyol Nagydíjon. Norris és Piastri ebben a szezonban minden eddigi hétvégén pontszerző volt, rajtuk kívül ezt senki más nem mondhatja el magáról a mezőnyből. Nekik köszönhetően a hajrá nagyon izgalmas lesz. Az F1-es világbajnokság egy hónap szünet után, október 20-án az Egyesült Államok Nagydíjával folytatódik az austini Texasban.

 

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vasalo
2024. szeptember 22. 19:23
Amiota Verstappent csalták az élre azota majdnem nézhetetlen az F1. Azota nincs verseny csak mutyi.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!