Kezdődik a BL-szezon, a Real Madrid máris tarolt!

2024. szeptember 17. 11:25

A királyi gárda ismét a fő esélyes a végső győzelemre, már csak azért is, mert a nyáron leigazolták a francia gólzsákot, Kylian Mbappét, valamint az egxik legnagyobb tehetségként számon tartott brazil csodagyereket, a Palmeirastól érkezett Endricket.

2024. szeptember 17. 11:25
null

Nyitókép, fotó: MTI/EPA Piotr Novak

***

Ismert: 

az idei szezontól változik a Bajnokok Ligája lebonyolítása, a főtáblára a korábbi 32 helyett 36 csapat került, amelyek nem négyes csoportokban, hanem egyetlen, közös mezőnyben küzdenek meg egymással. 

A klubokat a koefficiensek alapján meghatározott erősorrend szerint négy kalapba sorolták, minden résztvevő nyolc ellenfelet kapott, kettőt-kettőt mindegyik kalapból, a csapatok négy mérkőzést játszanak hazai pályán, négyet idegenben. A tabella első nyolc helyezettje automatikusan a kieséses szakaszba jut, míg a kilencediktől a 24. helyig végzőket párokba állítják (a kilencediktől a 16. helyig végzők lesznek a kiemeltek), és rájátszásban döntik el, kik csatlakozhatnak a már továbbjutottakhoz a nyolcaddöntőben – innen pedig már újra a kieséses szisztémában folytatódik a torna, egészen a döntőig.

MBAPPÉ, Kylian
A Real Madrid a Szuperkupa megnyerésével melegített az új szezonra, előtérben a gólzsák, Kylian Mbappé Fotó: MTI/EPA Piotr Nowak

A fogadóirodák újra a Real Madridot emlegetik fő esélyesként, amely az európai Szuperkupa megnyerésével melegített az új szezonra. A bajnoki rajtnál ugyan kicsit „beragadtak” Modricék, az első három fordulóban két döntetlen is becsúszott, ám a legutóbbi két bajnokit már (a Real Betis és a Real Sociedad ellen 2-0) magabiztosan nyerték meg.

Mindenesetre Carlo Ancelotti évek óta a klub klasszikus értékeit keveri a modern futballtrendekkel. Természetesen az új idényben is a támadófutball lesz a jellemző, de a mester jelentős hangsúlyt fektet majd a középpályás játékra és a rendkívül fegyelmezett védekezésre.

A hátsó alakzat kulcsfigurája a világ egyik legjobb kapusa, Thibaut Courtois (kissé meglepő volt, hogy az egyáltalán nem meggyőző Andrii Ljunyinnal a közelmúltban szerződést hosszabbítottak), mint ahogy meghatározó a két „oszlop” Eder Militao és Rüdiger, valamint a friss Európa-bajnok Dani Carvajal.

A középpályán a legnagyobb veszteség a visszavonult Toni Kroos, ám még így is maradt elég klasszis, elég csak a Eduardo Camavingára, Aurélien Tchouaménire vagy éppen Diaz Ibrahimra gondolni, és természetesen nem szabad elfeledkezni az elnyűhetetlen Luka Modricról sem. 

Elöl a legnagyobb fogás a már említett Kylian Mbappé, aki a brazil trió, Rodrygo, Vinícius Jr. és a fiatal Endrick közé „ékelődve” állandó veszélyt jelenthet az ellenfelek kapujára. 

Az újjáalakult Bajnokok Ligája ma, kedden kezdődik a Juventus a PSV Eindhovent fogadja (kezdés: 18.45), a Young Boys az Aston Villával játszik (18.45), míg késő este AC Milan – Liverpool (21.00), Real Madrid – VfB Stuttgart (21.00), Bayern München – Dinamo Zagreb (21.00) és Sporting – Lille (21.00) találkozókra kerül sor.   

 

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ptrfarkas43
2024. szeptember 17. 17:50
Majd adakozhatnak csodavasút részvényesek árváinak javára.
Aerion
2024. szeptember 17. 13:45
Várjuk ki a végét, szerintem.
chief Bromden
2024. szeptember 17. 11:38
Fradika mikor játszik? Ja, hogy a lókupecek megint elkúrták. :(
gyaloggos
2024. szeptember 17. 11:34
AZÉRT ezzel vitatkozom: "A királyi gárda ismét a fő esélyes a végső győzelemre" AZ MC sem kevésbé esélyes szerintem, mint a RM.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!