Itt a felvétel: már Koundéval dekázgat, Lewandowski lövéséire vetődik a Barcelona magyar kapusa!

2024. szeptember 24. 18:35

A 18 esztendős kapus szerdán kerettag lesz a katalánok hazai bajnoki mérkőzésén. A magyar utánpótlás-válogatott tehetség két lépcsőfokot ugrik egyszerre.

2024. szeptember 24. 18:35
Rayo Vallecano v FC Barcelona - LaLiga EA Sports

Nyitókép: Jose Breton / NurPhoto / NurPhoto via AFP

***

Ahogy a Mandiner előrevetítette, ismét a felnőttcsapattal készül Yaakobishvili Áron. A fiatal magyar kedden már Hansi Flick csapatával gyakorolt, miután az első számú kapus, a német Marc-André ter Stegen súlyos térdsérülést szenvedett. A 18 éves Yaakobishvili – aki hivatalosan a Barca UEFA Ifjúsági Ligában is érdekelt U19-es csapatához tartozik, de a mostani idényben a második számú együttesnek számító Barcelona Atlétic meccsein is rendre ott van a kispadon – harmadik számú kapusként kapcsolódott be a munkába - írja a Nemzeti Sport.

Ezt is ajánljuk a témában

Yaakobishvili számára nem új a környezet, korábban több alkalommal edzett Robert Lewandowskiékkal, s tétmérkőzésen a meccskeretbe is benevezte Flick elődje, a klublegenda, Xavi Hernandez. Érdekesség, hogy a minap még az ifi BL-ben védett nagyokat a Monaco ellen, most a "nagyokkal" szemben kell helytállnia. 

Ezt is ajánljuk a témában

Szerdán a Getafét fogadják a gránátvörös-kékek a Camp Nou-ban. Az első 6 mérkőzésüket kivétel nélkül megnyerték Yamalék, akik 22 gólt szereztek, s ötöt kaptak. Ter Stegen hosszú távolléte alatt várhatóan igazolni fog egy rutinos, első számúnak szánt kapust a Barcelona. Addig is a 25 éves spanyol, Inaki Pena léphet a rangsor első helyére. Az eddigi harmadik számú, a 20 éves Ander Astralaga mellé – miután a tartalékcsapatban védő Diego Kochen sérült – a magyar utánpótlás-válogatott is odaférhet a kispadra. Akárhogy is alakulnak a következő napok, hetek, hónapok, hasznos tapasztalatokkal, élményekkel gazdagodhat az egyik legnagyobb magyar reménység.

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
blanconegro
2024. szeptember 24. 18:58
Novicsok. ANYÁD IS KURVA. csak nem idézőjelben, te fasz..
Novicsok-5
2024. szeptember 24. 18:52
"Magyar" cserekapus.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!