Ilyen, amikor Emmanuel Macron szemébe is könny szökik

2024. szeptember 30. 17:07

A világ- és Európa-bajnok elköszönt a franciáktól. Tényleg búcsút int Antoine Griezmann?

2024. szeptember 30. 17:07

Fotó: Mehdi Taamallah/NurPhoto via AFP

 

Sokkolta a francia szurkolókat Antoine Griezmann közleménye: az Atletico Madrid támadója hivatalosan is bejelentette, hogy 137 mérkőzéssel és 44 góllal a háta mögött befejezi válogatott karrierjét. A vb-győztes támadó büszke lehet rá, hogy a francia nemzeti csapat történetében a harmadik legtöbbet pályára lépő és a negyedik legtöbb gólt szerző válogatott játékos.

Köszönöm az összes emléket, amelyet a válogatott mezében átélhettem, csodálatos fejezete volt az életemnek. Itt az ideje, hogy búcsút vegyek”

– jelentette be Griezmann.

A Real Madrid sztárjátékosa, Kylian Mbappé közösségi oldalán az alábbi poszttal búcsúzott a társától.

„Egy kivételes játékos jelentette be, hogy befejezi a válogatott pályafutását. A nemzeti csapat modern kori történetének egyik legfontosabb szereplője. Köszönjük a felejthetetlen emlékeket, amiket adtál nekünk, évekig támogattad ezt a csapatot, és számtalan cím szereztünk együtt.

Egyesek azt gondolhatják, hogy korai még abbahagyni, de megértem, és tiszteletben tartom a döntésedet.

Ennek a meznek a viselése mindig többet és többet követel, miközben nem mindig hozza magával az elismerést. Örökre a francia csapat történetének fontos része maradsz, és soha nem fogom elfelejteni azt a megtiszteltetést és örömet, hogy annyi éven át játszhattam veled” – írta Mbappé.

Ezt is ajánljuk a témában

Mint ismert, Antoine Griezmann 2014 márciusában mutatkozott be a francia válogatottban. A tíz év alatt 137-szer öltötte magára a gall mezt, ezt a számot csak korábbi csapattársa, Hugo Lloris (145) és az 1998-as vb-győztes Lilian Thuram (142) überelte. A gólok számát tekintve 44-gyel zárt, ezzel a negyedik az összesített francia góllövőlistáján, csak Olivier Giroud, Thierry Henry és a jelenlegi kapitány Kylian Mbappé előzi. A 2016-os Eb-n döntőt játszott, gólkirályi címet nyert, a 2018-as világbajnokságon begyűjtötte az aranyérmet, a horvátok elleni fináléban gólt szerzett.

Antoine Griezmann szeptember 30-án, hétfőn bejelentette, hogy visszavonul a nemzetközi labdarúgástól, és ezzel véget is ért a 10 éves pályafutása hazájában.

A francia válogatott történetében tehát véget ért egy korszak, a legendás kapus, Hugo Lloris és a sokszoros BL-győztes védő, Raphaël Varane után Griezmann is visszavonult a vb-győztes nemzeti csapatból, Varane ráadásul a labdarúgást is abbahagyta. A sportág hívei, az ország elnökével, Emmanuel Macronnal az élen elmorzsolhatnak néhány könnycseppet, szupersztárokból azonban ennek ellenére sincs hiány a Kékeknél.

Az új korszak pedig éppen Budapesten kezdődik a gallok számára: október 10-én Izrael ellen Kispesten lép pályára Didier Deschamps együttese a Nemzetek Ligájában.

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000099
2024. szeptember 30. 18:23
🍓 ️ ­­É­­r­­t­­­é­­k­e­l­­­d­­ ­­­a­ ­­s­z­­­e­­x­i­­ ­p­­u­n­­c­i­­­m­­a­t­­­ 👉 𝐖­­­𝐖­­𝐖­.­­­𝐗­𝟏­𝟖­.­­𝐅­𝐔­­­𝐍
Obsitos Technikus
2024. szeptember 30. 17:40
Manó csípőset evett?
Ergit
2024. szeptember 30. 17:38
(Miért szalutál a Macronnak?)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!