Ígéret szép szó: Szoboszlai nemes gesztust tett korábbi csapattársának

2024. szeptember 23. 20:37

Réti Patrik súlyos betegsége miatt 21 évesen kellett visszavonuljon a profi labdarúgástól, a magyar válogatott csapatkapitánya azonban szívmelengető gesztust tett számára a Liverpool Nottingham Forest elleni mérkőzése előtt.

2024. szeptember 23. 20:37
null

Nyitókép: www.cripsie.ca

 

Réti Patrik és Szoboszlai Dominik ugyanazon a helyen – a Fehérvár FC edzőpályáin – szerettek bele a labdarúgásba. Fiatal gyerekként csapattársak voltak, és a magyar válogatott jelenlegi csapatkapitányához hasonlóan Réti is arról álmodott, hogy karrierje során egyszer az Anfield gyepén játszhat majd – adta hírül a Cripsie.ca.

Egész életemben arról álmodtam, hogy az Anfielden játszhassak” – mondta Réti az Anfield Watchnak. „A Liverpool több volt számomra, mint egy szenvedély. Tudom, hogy nem a városból származom, de úgy érzem magam, mintha az emberek közé tartoznék” – tette hozzá. 

Szoboszlaihez hasonlóan Réti is ígéretes fiatal tehetségként indult Magyarországon, aki Fehérváron kezdte pályafutását, és abban reménykedett, hogy egyszer majd a Liverpool piros mezét húzhatja magára, és kedvenc játékosa, Steven Gerrard nyomdokaiba léphet.

Mindössze 19 évesen, a Vidi játékosaként debütált az NB I-ben, de minden álma szertefoszlott, amikor sokkoló diagnózist kapott.

Az 1998-ban született Réti 21 évesen tudta meg, hogy egy ritka, PNH nevű krónikus csontvelőbetegségben szenved. Szervezetének vérszegénysége miatt gyorsan kimerült és elfáradt, ami végül ahhoz vezetett, hogy a játékosnak vissza kellett vonuljon a profi labdarúgástól. Ha Réti nem esett volna át életmentő csontvelő-átültetésen, az állapotból leukémia alakulhatott volna ki. A műtétet követően Réti az edzőpálya helyett a kórházi ágyban fekve kellett idejét töltse. Liverpool-szurkolóként a klub híres himnuszából merített ihletet.

A You'll Never Walk Alone kisgyerekkorom óta a kedvenc dalom. Még mielőtt tudtam volna, hogy mit jelent a szöveg, otthon énekeltem, az őrületbe kergetve a szüleimet” – mondta. „Az évek során kezdtem megérteni, mit jelentenek a szavak. Emlékszem, amikor először tanultam meg a dal jelentését, még több értelmet nyert számomra. Ez adott erőt ahhoz, hogy a betegségem legsötétebb napjaiban is folytassam. Voltak napok, amikor kórházban voltam, és a YNWA-t hallgattam, mert erőt adott. Az a rész, amikor átmész a viharon, hogy elérd az arany égboltot. Így gondoltam a betegségemre a legrosszabbkor.

Az ígéret szép szó

Szerencsére az aranyló égbolt már a horizonton van Réti számára. A sikeres transzplantáció után jelenleg korábbi klubjánál dolgozik segédedzőként a videóelemzőként, szabadidejében pedig sikerült visszatérnie a futballpályára. Réti tavaly csatlakozott a Főnix Gold FC-hez, a klubhoz, amelyet Szoboszlai Dominik édesapja, Szoboszlai Zsolt alapított. Az elmúlt szezonban, amikor a Főnix közel állt a magyar harmadosztályba való feljutáshoz, Réti és csapattársai ígéretet kaptak a Liverpool 8-as számú játékosától. Szoboszlai ígérete nem volt más, mint hogy ha feljutnak, a következő szezonban meghívja őket az Anfieldre meccset nézni. Rétiék kényelmesen megnyerték a rájátszást, és ígéretesen kezdték az szezont a magyar harmadosztályban. A magyar válogatott középpályása pedig betartotta ígéretét. 

Nagyon kedves gesztus volt a részéről” – mondta Réti. „Tavasszal azt mondta nekünk, hogy meg fogja tenni, és betartotta az ígéretét.”

Szoboszlai ígérete szeptember elején vált végleg valóra, amikor meghívta a Főnix Gold FC teljes csapatát az Anfieldre a Vörösök Nottingham Forest elleni mérkőzésére.

 A mérkőzés nem alakult jól a Liverpool számára, 1–0-ra kikaptak Arne Sloték, de az biztos, hogy Szoboszlai örök életre szóló élményt okozott a meghívottaknak.

 

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000088
2024. szeptember 23. 20:46
🍓 ️ ­É­­­r­t­­­é­­­k­e­l­­­d­­ ­­a­­ ­s­z­­e­x­i­­­ ­p­­u­­n­­­c­­­i­­m­­­a­­t­­­ 👉 𝐖­𝐖­𝐖­.­­𝐗­­­𝟏­𝟖­­­.­­𝐅­­𝐔­𝐍
machet
2024. szeptember 23. 20:44
Hogy mik elő nem kerülnek.
petersandoralajos
2024. szeptember 23. 20:42
Azt is mondta a buzzi, hogy a magyar válogatott jó úton halad és ő gólokat fog rúgni a nemzeti 11-ben... Hazudott libsi Szopóka...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!