Hihetetlen gólparádét hozott a múlt hét: Szoboszlai, Gazdag és Dárdai is betalált (VIDEÓK)

2024. szeptember 23. 09:29

A magyar válogatott légiósai jó teljesítményt nyújtottak a klubcsapataikban.

2024. szeptember 23. 09:29
SCHÄFER András; DÁRDAI Márton; SZOBOSZLAI Dominik

Nyitókép: Koszticsák Szilárd /MTI

Szoboszlai Dominik révén született a múlt héten magyar gól a Bajnokok Ligája főtábláján. A magyar válogatott csapatkapitánya mellett betalált a héten Dárdai Palkó és Komáromi György is. Ha számszakilag nézzük, a háromgólos Gazdag Dániel, Redzic Damir és Klausz Milán vitte a prímet.

Szoboszlai Dominik góllal tért vissza a Bajnokok Ligájába, ezzel történelmet írva. 

A Liverpool magyar középpályása a múlt keddi Milan elleni találatával az első magyar labdarúgó lett, aki három különböző klub színeiben is betalált a BL-ben. Olaszországban Szoboszlai gólja alakította ki a 3-1-es végeredményt a Liverpool javára. Ezt követően, a múlt hétvégi bajnoki mérkőzésen, a Liverpool 3-0-ra győzte le a Bournemouth-t, ahol Szoboszlai egy órát játszott, míg a Bournemouth oldalán Kerkez Milos végig a pályán volt.

Az angol másodosztályban Szűcs Kornél végigjátszotta a kilencven percet, de csapata, a Plymouth 1-0-s vereséget szenvedett a West Bromwich ellen. A túloldalon Callum Styles a kispadról figyelte a találkozót. A harmadosztályban is pályára lépett egy korábbi magyar válogatott, Schön Szabolcs hetvenkét percet kapott a Boltonban, amely 5-2-re győzte le a Readinget.

Magyar játékosokkal indult az új Bajnokok Ligája idény is. Gulácsi Péter és Willi Orbán az RB Leipzig színeiben játszottak, ám csapatuk fájdalmas, 2-1-es vereséget szenvedett az Atlético Madrid otthonában. Gulácsiék a bajnokságban sem tudtak javítani, a St. Pauli elleni 0-0-s döntetlen két magyarral a pályán szintén nem hozott sikert. A Bundesligában Schäfer András (Union Berlin) is pályára lépett, végig játszva a Hoffenheim elleni 2-1-es győzelmet, míg Szalai Attila nem került be a meccskeretbe.

A német másodosztályban szereplő magyarok sikeres hétvégét zártak: 

Dárdai Palkó csereként beállva gólt szerzett, míg testvére, Dárdai Márton végigjátszotta a Hertha Nürnberg elleni 2-0-s győzelmét. 

Németh András kezdőként lépett pályára a Münsterben, ahol gólpasszt is adott, Szabó Levente pedig csereként segítette győzelemhez a Braunschweig csapatát. Mindkét együttes első szezonbeli sikerét aratta.

Drámai meccseket vívott az olasz élvonalban Balogh Botond: a Parma az Udinese ellen 2-0-s előnyből bukott el, a Lecce ellen viszont két, egyaránt a ráadásban szerzett góllal mentett pontot (2-2). A Serie B-ben Nagy Ádám tíz percet játszott a Carrarese ellen győztes (4-2) Speziában. Kilencven percet játszott, viszont vesztes csapat tagja volt a Monaco ellen Loic Nego (Le Havre) a francia élvonalban.

Sallai Roland és Bolla Bendegúz is győztes csúcsrangadót zárt a hétvégén. Sallai a Galatasaray mezében debütált a Fenerbahce elleni interkontinentális derbin, amelyet csapata 3-1-re nyert meg, ezzel megőrizve vezető helyét a török bajnokságban. Bolla Bendegúz végigjátszotta a bécsi derbit, ahol a Rapid Wien 2-1-re győzte le az Austria csapatát, így továbbra is éllovas az osztrák ligában.

Vancsa Zalán először került be a belga élvonalbeli Gent keretébe, de a kispadról figyelte, ahogy csapata 4-2-re nyer a Club Brugge otthonában. Ádám Martin kezdőként közel egy órát kapott az Aszteraszban, amely 1-1-es döntetlent ért el a Panetolikosz ellen. Csoboth Kevin csapata, a St. Gallen 2-1-re vezetett, amikor beállt, de végül 3-2-es vereséget szenvedtek.

Lang Ádám továbbra sem lépett pályára az Omoniában, amely 1-0-ra kikapott az Anorthoszisztól. Ebben a mérkőzésben Gyurcsó Ádám hatvannyolc percet játszott. Cipruson Kecskés Ákos debütált az AEL Limasszol csapatában, és végig is játszotta a találkozót, ahol a csapata a 80. percig 1-0-ra vezetett, ám végül 3-1-re kikapott a Pafosztól.

Gazdag Dániel szerdán egy gólt szerzett a New York City elleni 5-1-es győzelem során, vasárnap pedig két góllal járult hozzá a DC United elleni 4-0-s sikerhez

Csapata, a Philadelphia Union még harcol a rájátszásért, míg Sallói Dániel Sporting Kansas Cityje már nem juthat tovább, hiába adta Sallói egy gólpasszt a Colorado Rapids elleni 4-1-es győzelem során.

A Trencín és a Skalica ellen is betalált Redzic Damir, utóbbi meccsen kétszer is, ráadásul a 90. és a 93. percben ő döntötte el a három pont sorsát a DAC javára.

Redzic teljesítménye mindenképp figyelemre méltó, de a legnagyobb magyar gólzáport Szlovéniában láthattuk. A Nafta 15-0-s győzelmet aratott alacsonyabb osztályú ellenféllel szemben a Szlovén Kupában, s a tizenöt találatból a csereként beállt Klausz Milán három, Csóka Dominik kettő, Kálnoki-Kis Zsombor és Szalay Szabolcs egy gólt jegyzett. Betalált ugyanebben a sorozatban Komáromi György is, az elsőt a Maribor színeiben, amely aztán a hét végén éppen a Nafta ellen győzött 3-1-re.

***

 

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!