Gulácsi Pétert dicséri a tekintélyes német szaklap

2024. szeptember 02. 14:49

A magyar válogatott kapusa végigjátszotta csapata szombati, Bayer Leverkusen elleni rangadóját. A nagy védései is kellettek ahhoz, hogy kétgólos hátrányból 3–2-re megnyert meccs után a forduló válogatottjába jelölte a Kicker.

2024. szeptember 02. 14:49

Nyitókép: MTI/EPA/Filip Singer

 

A német labdarúgó-bajnokságban, a Bundesligában 35 veretlenül megvívott meccs után a hétvégén kikapott a bajnok Bayer Leverkusen. Xabi Alonso csapata hiába vezetett a szünetben még 2–1-re, a második félidőben fordított az RB Leipzig és 3–2-re nyert. A lipcseiek kapusa, Gulácsi Péter a csapata és a mezőny egyik legjobbja volt a BayArenában, ahol nyolc védéssel járult hozzá a diadalhoz.

A tekintélyes német szaklap, a Kicker is dicsérte a magyar válogatott kapusának a teljesítményét

– írja a Magyar Nemzet. Az újság 1,5-ös osztályzatot adott a magyar futballistának (a németeknél az egyes a legjobb értékelés), egyúttal beválogatta a második játéknap válogatottjába.

A legjobbakból álló csapat így állna fel a Kicker szerint: Gulácsi Péter (RB Leipzig) – Niklas Stark (Werder Bremen), Sebastiaan Bornauw (Wolfsburg), Itakura Ko (Mönchengladbach) – Maximilian Arnold (Wolfsburg), Kevin Kampl (RB Leipzig), Franck Honorat (Mönchengladbach), Paul Wanner (Heidenheim), Omar Marmus (Eintracht Frankfurt) – Lois Openda (RB Leipzig), Hugo Ekitiké (Eintracht Frankfurt).

A Leverkusen nagy sorozata a Bundesligában tehát lezárult, Gulácsi Péteré viszont tovább él – hívta fel a figyelmet egy érdekes statisztikára a Metropol, amely megírta: 

Gulácsi legutóbbi vesztes német bajnoki mérkőzéséig egészen 2022. szeptember 17-éig kell visszamenni. 

Igaz, bő két héttel később súlyos térdsérülést szenvedett a Celtic elleni Bajnokok Ligája-meccsen, és a lábadozás, a műtétek, majd a felgyógyulása utáni hosszú mellőzése miatt csak 2024. február 4-én foglalta vissza a helyét a lipcsei kezdőcsapatban. Azóta viszont az RB Leipzig egyszer sem találtak legyőzőre a bajnokságban, amikor a magyar válogatott légiós védett (egyetlen, a Bayern München otthonában elszenvedett vereségük alkalmával Gulácsi izomsérülés miatt nem állt rendelkezésre).

A keresztszalag-szakadása előtti győztes meccsel együtt Gulácsi immár 16-os veretlenségi sorozatnál tart a Bundesligában: négy döntetlen mellett 12 alkalommal győzelmet ünnepelhetett. A magyar légiós hétszer gólt sem kapott.

Reméljük, jó formáját átmenti a válogatottra is Gulácsi, aki szeptember 2-án, hétfőn megkezdte a felkészülését a hétvégén rajtoló Nemzetek Ligája új idényére. 

Az Európa-bajnokságon is védő labdarúgó mellett másik két kapust is meghívott Marco Rossi szövetségi kapitány, a ferencvárosi Dibusz Dénest és a Fehérvártól az angol Blackburn Rovershez igazolt Tóth Balázst.

A nemzeti tizenegy szeptember 7-én, szombaton Németország vendégeként kezd az NL-ben, majd 10-én, jövő kedden pedig Bosznia-Hercegovinát fogadja a Puskás Arénában. 

 

Összesen 105 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
2024. szeptember 02. 14:54 Szerkesztve
Gulácsi Péter dicséri a tekintélyes német szaklap ---- még jó hogy nem a firkászt. (a múltidő jele az egy vagy két +t") No látom ezt gyorsan kijavítottátok....végre.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!