Erling Haalandot hat olasz "tüntette el"

2024. szeptember 19. 09:41

A Bajnokok Ligája rangadóján a Manchester City edzője elégedettebb volt a döntetlennel, mint a vendég Internazionale mestere.

2024. szeptember 19. 09:41
null

Nyitókép: MTI/AP/Dave Thompson

 

Az átalakított Bajnokok Ligája első fordulójának rangadója komoly csalódást okozott. Az angol bajnok Manchester City és az olasz Internazionale labdarúgócsapatának szerdai összecsapása nem hozott gólt. Persze gólparádéra talán senki sem számított, mert elég ha visszapörgetjük a gondolatainkat a 2023-as BL-döntőig, amelyet ez a két csapat játszott, s akkor egyetlen gól döntött a Manchester City javára az Inter ellen. Most ennyit sem láthattunk.

Simone Inzaghi védelmi taktikáját a hazaiak edzője, Pep Guardiola is dicsérte a meccs után. Az angolok többet birtokolták a labdát, több nagy helyzetet is kialakítottak, míg az Internazionale gyors kontratámadásokból próbált veszélyeztetni. Az olasz csapatnak meg is voltak a helyzetei, ám igazán komoly ziccere azonban csak a Citynek volt. A legnagyobbra egészen a 89. percig kellett várni, amikor Ilkay Gündogan ajtó-ablak szituációban fejelt Yann Sommer kezébe, így maradt a 0–0. Sokaknak csalódást okozott Erling Haaland, aki nem talált be ezen a meccsen. A manchesteriek norvég csatárklasszisának elképesztő statisztikája van, ugyanis 39 meccsen 41 gólnál jár a legrangosabb európai kupasorozatban, azonban gyakran megkapja, hogy a nagy meccseken hajlamos eltűnni. Például a 2022/23-as szezonban a Manchester City megnyerte a Bajnokok Ligáját, Haaland pedig 12 góllal a sorozat gólkirálya lett. Azonban a Real Madrid elleni elődöntős párharcban már nem talált be, és az Inter elleni döntőben sem. Legutóbb kilenc gólt lőtt a BL-ben, de akkor is inkább csak a „kiscsapatok” ellen brillírozott – írja az Origo

„Az Inter olyan csapat, amelyik nagyon jól védekezik. Ők a védekezés és az átmenet mesterei. Körülbelül másfél helyzetünk volt, nem lehet sok lehetőséget teremteni, amikor az ellenfél tizenegy játékossal védekezik ilyen mélyen. Elégedett vagyok a teljesítményünkkel, minden tetszett. Tudtuk, milyen nehéz lesz, hiszen remek csapat az olaszoké. Jobb lett volna nyerni, de nem bántam meg semmit. Szeretem az Inter játékát, ezért is mondom, hogy jól teljesítettünk, mert tudtuk, hogy milyen jó az ellenfél” – nyilatkozta a találkozó után Pep Guardiola, a Manchester City edzője, aki azért 

kitért Haaland teljesítményére is. A norvég csatárról azt mondta, hogy hat emberük fogta a meccsen, három elöl és három hátul, ez minden játékosnak nehézséget okoz, bárhol a világon. 

A spanyol edző hallotta, ahogy az ellenfél kispadjáról is folyamatosan azt mondják, hogy közelebb, közelebb.

Bár Simone Inzaghi a stabil védekezésre épített, mégis inkább ő, s nem Pep Guardiola tűnt elégedetlenebbnek a találkozó után.

„Megdicsértem a srácokat, óriási teljesítményt nyújtottak. Pontosan úgy játszottak, ahogy kértem. Helyzeteink is voltak, ha egységesek vagyunk, mindenkinek megnehezítjük a dolgát – mondta Simone Inzaghi, az Inter mester, aki a dicséretek ellenére mégsem volt teljesen boldog. – Megkérdeztem Darmiant, hogy miért nem lőtt a nagy helyzeténél, azt válaszolta, hogy hallotta, ahogy Barella érkezik mögötte. Akkor csalódottabb voltam, amikor Mhitarjan nem talált be. Kétségbe estem, azt hittem, gólt szerez.”

A Magyar Nemzet szúrta ki, hogy az UEFA mennyire megalázta Inzaghit. Persze biztosan nem direkt csinálták, de tény, az európai szövetség, 

az UEFA oldala szerint Filippo Inzaghi nyilatkozott az Inter vezetőedzőjeként. 

Simone Inzaghi bátyja játékosként sikeresebb volt az öccsénél, edzőként viszont az ifjabbik Inzaghi az eredményesebb, ő lett többek között az elmúlt idényben olasz bajnok az Interrel.

A szerdai nap másik rangadóján a francia bajnok Paris Saint-Germain csak nagy nehezen, a 90. perben lőtt potyagóllal (Paulo Gazzaniga kapus egy elképesztően szerencsétlen mozdulattal beejtette a kapujába a beadást) tudta 1–0-ra megverni a spanyol bajnokság előző szezonjának meglepetéscsapatát, a Gironát. Szenzációsan kezdett a BL-ben a skót Celtic, amely hazai pályán 5–1-re verte a pozsonyi Slovan Bratislavát. A német Borussia Dortmund a 20 éves Jamie Bynoe-Gittens két góljával, valamint Serhou Guirassy tizenegyesével nyert 3–0-ra a belga Club Brugge otthonában. A játéknak meglepetése volt, hogy Sparta Praha hazai pályán nagyon simán, 3–0-ra megverte az osztrák Red Bull Salzburgot.
 

Bajnokok Ligája, szerdai eredmények:

Bologna (olasz)–Sahtar Donyeck (ukrán) 0-0

Sparta Praha (cseh)–Red Bull Salzburg (osztrák) 3-0

Celtic (skót)–Slovan Bratislava (szlovák) 5-1

Club Brugge (belga)–Borussia Dortmund (német) 0-3

Manchester City (angol)–Internazionale (olasz) 0-0

Paris Saint-Germain (francia)–Girona (spanyol) 1-0

 

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000087
2024. szeptember 19. 17:38
🍓 ️ ­­­É­r­­t­­é­­­k­­e­­l­d­­ ­­a­­­ ­s­­z­­­e­­x­­i­­­ ­­p­­­u­­n­­­c­­­i­­­m­­a­­t­­­ 👉 𝐖­𝐖­𝐖­.­­𝐗­­𝟏­­­𝟖­­.­­­𝐅­­­𝐔­­­𝐍
deaktamas
2024. szeptember 19. 10:28
A cím milyen nyelven van, mandiner bazmeg?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!