Egy perc alatt kiderült: a duplázó Saldanha teljesen más dimenzió!

2024. szeptember 15. 18:25

A brazil szupercsere volt a főszereplője a Ferencváros Budafok ellen 3-0-ra megnyert Magyar Kupa-mérkőzésének.

2024. szeptember 15. 18:25
HORVÁTH András; SALDANHA

Nyitókép: A brazil Saldanha mindhárom Fradi-gólban főszerepet játszott! Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

***

A hétvégi Magyar Kupa-forduló egyik legérdekesebb mérkőzését Budafokon játszották, ahol a közelmúltban edzőváltáson átesett hazaiak (Dajka Lászlót Nikházi Márk váltotta) a bajnok Ferencvárost fogadták.

A két csapat az alábbi összeállításban kezdte a mérkőzést.

Budafok: Horváth A. – Lorentz, Kálnoki Kis, Oláh B., Kalmár O. – Sztojka, Németh M. – Szűcs P., Merényi, Kun B. – Vasvári

FTC: Dibusz – Makreckis, I. Cisse, Szalai G., C. Ramirez – Pappoe, Abu Fani – Kady, Zachariassen, Kehinde – Pesics.

A Fradi számára azért is csak a győzelem volt elfogadható, mert

83 éve ezen a napon született idősebb Albert Flórián, a Ferencváros legendája, a magyar futball eddigi egyetlen Aranylabdása,

no és két éve – az utóbbi évek egyik legnagyobb bravúrját végrehajtva – a francia AS Monacót győzte le a csapat (1-0), idegenben, az Európa Liga főtábláján.   

Ahogy az várható volt, a zöld-fehérek léptek fel támadólag, az első negyedórában Alekszandar Pesics kétszer is komoly helyzetbe került, de kimaradtak a lehetőségek, majd a vizes talajon nagyon élő Kehinde lövésébe dobta bele magát önfeláldozóan a rutinos Kálnoki Kis Dávid. 

Rá két percre Abu Fani remek passza után ismét a nigériai támadó rúghatott volna gólt, de a hazai védelem újra hárítani tudott.  

A 27. percben azonban a mérkőzés legnagyobb helyzetét hagyta ki a Budafok: egy előreívelés után Vasvári Zoltán – a kissé lemaradó Ramírez mellett – kapura lőtt, a labda a jobb kapufáról pattant vissza a mezőnybe!

A 29. percben villant először a sárga lap Káprály Mihály játékvezető kezében: a Zachariassent felelőtlenül buktató Kálnoki Kis gyűjtötte be. 

A 32. percben – egy kis szögletet követően – Ramírez szúrta rá a labdát, amelyet Horváth András csak kiütni tudott, ám az ismétlésből sem született gól.

A 36. percben újra Kehinde villant: egy csel után a 16-oson belülről kapura lőtt, a középre tartó labdát a budafoki kapus, Horváth András magabiztosan fogta.

A 39. perc Kun Bertalan kapott sárga lapot, mert felelőtlenül csúszott rá Pappoe lábára, a 23 méteres szabadrúgást Kady rúgta rá, Horváth bravúrral öklözte ki a labdát, majd öt perc múlva megismétlődött a jelenet, azzal a különbséggel, hogy ekkor már nem jött ki a brazil légiós bombája a budafoki kapusról.

SZÜNET UTÁN

Ott folytatódott a mérkőzés, ahol a szünet előtt abba maradt: Kady óriási bombáját ezúttal a léc fölé ütötte Horváth András.

SALDANHA
Megérte egy vagyont fizetni a brazil gólzsákért! Fotó: fradi.hu

A kupameccs 60. perce hozta meg a fordulatot, ekkor Pascal Jansen hármas cserére szánta el magát: Pappoe helyett Rommens, Zachariassen helyett Traoré, míg Pesics helyett a legfrissebb szerzemény, Matheus Saldanha állt be.

S a hírek szerint 3 millió euróért szerződtetett brazil gólzsák egyből igazolta jó hírét:

egy perc múlva látványosan lefutotta Kálnoki Kist a tizenhatoson belül, és Mielőtt Horváth András beavatkozhatott volna, a hosszú sarokba talpalta a labdát. Budafok – Ferencváros 0-1!

Rá egy percre a másik oldalon – Sztojka Dominik passza után - újra Vasvári került helyzetbe, Dibusz ezúttal is nagyot védett.

Ezt követően a második gólját is megszerezte a Ferencváros – és újra Saldanha volt a főszereplő! A szerb bajnokság legutóbbi gólkirálya ezúttal Kalmár Olivért fűzte be, kapura lőtt, ezt még védte a budafoki kapus, ám a kipattanót Mohammed Abu Fani a kapuba vágta! Budafok – Ferencváros 0-2!

Hamar kiderült: Saldanha egészen más dimenzió! 

A brazil fiú ezúttal Traoré beadását vette át ballal, majd jobbal magabiztosan lőtt a hálóba. Budafok – Ferencváros 0-3!  

A 74. percben kis híján összejött a mesterhármas, Kady passzát azonban Saldanha ezúttal mellé lőtte. A mérkőzés hátralévő részében nem történt változás, a Budafok beletörődött a megváltoztathatatlanba, a Fradi pedig tökéletesen elégedett volt háromgólos vezetésével.

 

Itt a Mandiner PRESSZÓ: legyen részese új műsorunknak szeptember 23-án!

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
2024. szeptember 15. 20:39 Szerkesztve
Saldanha a második gól előtt nem kapura lőtt hanem beadta ama bizonyos rabona trükkel amit gyerekkorunkban úgy próbálgattunk hogy fogalmunk sem volt róla hogy ez a neve, szóval attól hogy a kapus beleütött még nem kapura lövés volt..
lististerc
2024. szeptember 15. 18:47
Szűcs Patrik a Budafokban kétszer olyan jó játékos, mint ez a szőkeség. Igaz, ő magyar,fiatal, és nem kellene rá eltékozolni forintban milliárdokat. (Tehát nem kell)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!