„Buta hiba” – keményen bírálta a Fradi válogatott játékosát edzője, lehet, hogy végleg elvágta magát nála (VIDEÓ)

2024. szeptember 26. 22:52

Botka Endre hibáját követően tizenegyest rúghatott az Európa-ligában az Anderlecht, és az ebből szerzett góllal nyertek.

2024. szeptember 26. 22:52
Brüsszel, 2024. szeptember 25. Botka Endre, az FTC (j) és Nilson Angulo, az Anderlecht játékosa a labdarúgó Európa-liga alapszakaszának 1. fordulójában játszott RSC Anderlecht - Ferencváros TC mérkőzésen a brüsszeli Constant Vanden Stock Stadionban 2024. szeptember 25-én. A Ferencváros 2-1-es vereség szenvedett.

Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

„Egy buta hiba miatt növelték előnyüket a hazaiak” – fogalmazott az Anderlecht ellen az Európa-ligában elszenvedett vereséget követően  Pascal Jansen, a Ferencváros holland vezetőedzője. A tréner nem mondott nevet, de egyértelmű volt, hogy Botka Endrére gondolt, aki a meccs 65. percében, egygólos hátrányban a tizenhatoson belül elkésve lépett be Edozie elé, a bíró pedig tizenegyest ítélt, amit Dolberg értékesített, ezzel az Anderlecht kétgólosra növelte előnyét. 

A belépő ráadásul valószínűleg szükségtelen volt, hiszen nem közvetlenül gólhelyzetet akadályozott meg. 

Mivel a Ferencváros a meccs végéig csak szépíteni tudott, az Anderlecht végül Botka hibájának eredményeként nyerte meg a meccset. 

A Magyar Nemzet kapcsolódó cikkében felhívja a figyelmet, hogy Botka a 2024/2025-ös szezonban csupán másodszor, a nemzetközi porondon pedig először kezdett a Ferencvárosban az Anderlecht elleni Európa-liga-mérkőzésen. A lap azt írja, a labdarúgó nem tudott élni a lehetőséggel, eleve nem ment ment jól neki a játék, ő a felelős a büntetőért, és még egy felesleges sárga lapot is kapott.

Ezt is ajánljuk a témában

„Buta hiba” – ez a kifejezés a szerző szerint ma, a labdarúgást is behálózó politikai korrektség korában súlyos elmarasztalásnak számít. És még azt sem lehet mondani, hogy ne lenne igaza a hollandtrénernek. Botka túl könnyen elengedte Edoziet, de eztán teljesen feleslegesen próbálta meg szerelni az angol csatárt, mert mindez a tizenhatos sarkánál történt, nem volt gólhelyzet.

De ez még messze nem a vége, hiszen 

a 73. percben Botka durván odalépett Angulónak, örülhetett, hogy megúszta egy sárga lappal a dolgot. Nem meglepő, hogy Pascal Jansen három perc múlva le is cserélte a válogatott hátvédet.

Botka Endrének a mérkőzésen kevés jó megmozdulása volt, sok szabálytalanságot követett el, és mindezt két hibával tetézte.

A Magyar Nemzet szerint Botka nincs könnyű helyzetben, mert az a tavalyi idényben, Dejan Sztankovics irányítása alatt is úgy tűnt, hogy elveszítette a Cebrail Makreckisszel szemben a jobbhátvéd posztért folyó versenyt, Pascal Jansen pedig egyértelműen a lett–tunéziai játékost részesíti előnyben vele szemben. 

Botka Endre a 2024/2025-ös idényben eddig az öt bajnoki mérkőzés közül két alkalommal még a keretbe sem került be, egyedül a Nyíregyháza ellen volt kezdő.

„A Bajnokok Ligája selejtezőjében a The New Saints ellen 14 percet, a Midtjylland ellen pedig egy félidőt játszott. A válogatott labdarúgót érthetően frusztrálja a mellőzöttség, s noha Marco Rossi meghívta a Nemzetek Ligája első két mérkőzésére, sőt a bosnyákok elleni jó teljesítményt nyújtott, a válogatottban sincs bérelt helye. Csavar a dologban, hogy Makreckis sérült, így elméletileg Botka előtt adott a lehetőség. A Fradi vasárnap a Puskás Akadémiát fogadja az NB I rangadóján, amely a csapat, azonban belül a jobbhátvéd életében is fontos meccs lesz. S nincs megállás, jövő csütörtökön már a Tottenham vendégeskedik a Groupama Arénában” – írja a lap.

Íme a kérdéses jelenet:

 

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
macskingdom
2024. szeptember 26. 23:33 Szerkesztve
A ,,buta hiba" Jansen nevéhez fűződik, az össze-vissza botladozó Botkát rég le kellett volna cserélnie, de inkább megvárta, hogy hátha nem lesz 11-es. Lett.
billysparks
2024. szeptember 26. 23:33
Newm élete meccse volt ez Botkának, de a buta hiba az volt, hogy ezt az edzőt ide hozták. Ströger szint, vagy még alatta.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!