Az ünnepelt vérfarkast is elűzték Rómában

2024. szeptember 18. 18:06

Francesco Totti után egy másik klublegenda története ért szomorú véget.

2024. szeptember 18. 18:06

Fotó: Alberto Pizzoli/AFP

Csak januárban nevezték ki az AS Roma élére, majd néhány hónapja hosszabbították meg a szerződését, most mégis érzékeny búcsút vettek Daniele De Rossitól az olasz fővárosban. A gárda visszafogott szezonrajtja áldozatot követelt, négy meccsen mindössze három pontot sikerült begyűjteni, három döntetlen mellett egy hazai pályán elszenvedett, Empoli elleni vereség került a statisztikákba, ezt pedig nem nézte tovább tétlenül a klubvezetés.

A legutóbbi, Genoa otthonában lejátszott bajnoki mérkőzésen a 95. percben a lelátóra száműzte egy piros lappal De Rossit a játékvezető,

ezt követően sorsszerű, kiegyenlítettek az északiak – eltiltását pedig már nem is tudja eltölteni római színekben, hiszen az eredmény a korábbi klublegenda állásába került.

Érdekes, januárban még úgy tűnt, új szelek fújnak az olasz fővárosban, amikor José Mourinho kirúgása után az ősrómai világbajnok, Daniele De Rossi vette át a karmesteri pálcát az AS Roma labdarúgócsapatánál. A 2006-os olasz világbajnok csapat legfiatalabb tagját előbb 2024. június 30-ig nevezték ki a Farkasfalka élére, majd ahogy az lenni szokott, a csapattal való jó szereplés hosszabbítást ért. Az olasz élvonalban a kinevezésekor a 9. helyen tanyázó gárdával végül a hatodik helyen végzett.

Ezt is ajánljuk a témában

A klubot játékosként 18 éven és 616 mérkőzésen át szolgáló Daniele De Rossi vezetőedzőként ugyan még nem bizonyított, de bíztak benne, hogy hozzáállása, alázata és elhivatottsága messzire repítheti a klubot.

Nos, nem így történt, türelmet nem sokat kapott: így egy másik legendához, Francesco Tottihoz hasonlóan újabb ősfarkassal bántak el a klubnál.

A római vezetőség nem vesztegette az idejét, már meg is találta De Rossi utódját, aki Ivan Juric lesz. A horvát szakember vasárnap az Udinese elleni hazai bajnokin debütálhat az AS Roma vezetőedzőjeként.

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hajnóczi Kristóf
2024. szeptember 19. 12:59
Érdekes a klubvezetés hozzáállása: szezon végén szerződést hosszabbítanak De Rossival, majd a nyáron eladják alóla a fél csapatot, aztán szeptember közepén csodálkoznak, hogy nem működik a gépezet - és biztos ami biztos alapon gyorsak elküldik az edzőt.
B_kanya
2024. szeptember 18. 18:12
Látható a címeren is, hogy Románust a kanfarkas szoptatta...
Ergit
2024. szeptember 18. 18:08
"elűzték Rómában" - ilyen nincs, ez értelmetlen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!