Vár állott, most kőhalom – romokban a Hungaroring

2024. augusztus 14. 15:12

Brutális képeket közöltek az átépítés alatt álló Forma–1-es magyar versenypályáról.

2024. augusztus 14. 15:12

Nyitókép: Hungaroring Zrt.

 

A tavalyi versenyhétvégén aláírt, 2032-ig szóló szerződéshosszabbításnak a Forma–1 jogtulajdonosával, a Liberty Mediával az volt a feltétele, hogy teljesen újuljon meg a Hungaroring. Így hát, a júliusi F1-es Magyar Nagydíj után nekiestek a munkagépek a mogyoródi versenypályának. A korábbi rekonstrukció első szakasza május 22-én lezárult. A másodiknak a múlt hónap végén kezdtek neki a kivitelezők, és ez lesz a látványosabb, de gyorsan kell haladniuk a munkásoknak, mert a jövő évi Grand Prix-re mindennek állnia kell.

„Ez nem lesz egyszerű, mert közel 260 napjuk lesz a szakembereknek arra, hogy az épületet lebontsák és felépítsék az újat. A főépület alapterülete 31 017 négyzetméteres, huszonegy méter széles, és négy emeletes lesz, plusz két pinceszint. A boxok is teljesen megújulnak, nagyobbak, kényelmesebbek lesznek, összesen 330 méter hosszan” – mondta korábban a Mandinernek Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója.

Ezt is ajánljuk a témában

Nos, a munkák most már jól látható szakaszban értek. 

Szinte teljesen elbontották az 1986-ban épített boxokat és a főépületet, valamint a célegyenesben található fedett Super Gold lelátót is.

A Hungaroring a hivatalos közösségi oldalain néhány fotót is megosztott a jelenleg zajló építkezésről, melyeken jól látható, hogy az eddig megszokott épületekből már szinte semmi sem maradt a célegyenesben. Romokban a ring ezen része, de ez valahol jó hír is, a daruk már állnak, s az újjáépítés jó ütemben halad. A mogyoródi versenypálya felújítási munkálatai várhatóan majd 2026-ig tartanak, ezt követően pedig az új létesítmény szintet léphet, és több rajongót fogadhat a következő évek Magyar Nagydíjain.

Az elnök-vezérigazgató a Mandinernek elárulta, jövő évtől megint a mi versenyünk lesz a nyári szünet előtti utolsó futam a naptárban (most még a Belga Nagydíj az, a jövő héten). A 40. Magyar Nagydíjat 2025. augusztus 1-jén rendezik.

Összesen 60 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
orokkuruc-2
2024. augusztus 15. 04:00
a nemgój vezetők rettenetesen vigyáznak rá, hogy nehogy nyereséges legyen ez a mérgezett_egér_körbekörbe.
Párhuzamos különvélemény
2024. augusztus 14. 19:23
"Vár állott, most kőhalom – romokban a Hungaroring" Romokban?? Idióta Újamndi! Idióta Kiss.B.László! A "rom" egy régóta elpusztult épület maradványa! Itt aktívan bontanak. Itt nincs semmiféle rom. Tessék visszaülni az iskolapadba vagy elmenni utcát seperni, de az újságírást azonnal tessék befejezni! Mi lett itt a szép napokat látott, igényes Mandiner helyén? Hát, kb. itt vannak jelképes romok...
files32
2024. augusztus 14. 18:49
Egy darabig nem megyünk pályanapra.
rasdi1
2024. augusztus 14. 17:24
Sajnálom, de én az egész Forma1-et a környezetszennyezés kiemelkedő példájának tartom. Nem csak, sőt főleg nem csak a kipuffogtatott gázok, hanem az egész "turizmust fellendítő" jellege miatt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!