Új szerepkörben tűnt fel Szoboszlai: most azt is elárulta, mi a véleménye róla

2024. augusztus 19. 14:34

A magyar válogatott középpályása az újjá alakuló Liverpoolban kissé más szerepkörben játszik, mint tavaly. Erről is mesélt az újonc Ipswich Town idegenbeli legyőzése után.

2024. augusztus 19. 14:34
SZOBOSZLAI Dominik

Nyitókép: Jár a taps – Szoboszlai Dominiknak is! Fotó: MTI/EPA Tolga Akmen

***

A Mersey-parti klub új menedzsere, a Jürgen Kloppot váltó Arne Slot a kezdőcsapatban számított Dominikra, 

aki remek teljesítménnyel hálálta meg a bizalmat: a gólt és gólpasszt jegyző Mohamed Szalah mögött a mezőny második legmagasabb osztályzatát (7,8) kapta a Sofascore-tól, 

ami nem véletlen, hiszen az első vendégtalálat előtti kulcspassz az övé volt, míg a második előtt ő adta a gólpasszt egyiptomi csapattársának, ráadásul a teljes mérkőzésen 91 százalékos pontossággal passzolt (43 kísérletéből 39 jutott el egy csapattárshoz).

Ezek után cseppet sem meglepő, hogy a Liverpool FC honlapján vele készítettek egy hosszabb beszélgetést. Honfitársunk az interjúban elárulta: „amire számítottunk, bejött: küzdelmes mérkőzés volt, az első perctől kezdve maximális koncentrációval kellett játszanunk a győzelem érdekében, de a második játékrészben Jots (Diogo Jota – a szerk.) és Mo (Mohamed Szalah – a szerk.) találatai révén összejött a győzelem.

Megszereztük a három pontot, de még sokat kell tanulnunk és összecsiszolódnunk!”

Szoboszlai elismerte: bármennyire szerettek volna végig intenzívek maradni, és irányítani a mérkőzést – ez nem mindig jön össze...

„A második játékrészben azonban már többnyire mi voltunk a kezdeményezőek, sok helyzetünk volt, rengeteg labdát szereztünk, erre kell törekednünk egész mérkőzésen.”

Jól látható volt: Szoboszlai kissé más szerepkörben játszott, mint az előző idényben.

„Az előző szezonhoz képest, akkor egy 6-ossal és két 8-assal játszottunk, úgy, hogy az egyik 8-as olykor visszalépett a 6-os pozícióba. Most egy 6-ossal, egy 8-assal és egy 10-essel játszottunk, és én szerepeltem a 10-es pozícióban. Amikor nálunk van a labda, több támadófeladat hárul rám, de amikor nincs, ugyanúgy védekeznem kell, mint korábban.”

A közeljövővel kapcsolatban Szoboszlai hozzátette: „mivel a nyári felkészülés során nem mindig volt teljes a keret, mint említettem, időre van szükség, míg összecsiszolódunk, amíg még jobban megismerjük egymást, hiszen kicsit változott a játékrendszerünk is. De nem aggódom, nem lesz ezzel gond!”

AZ IPSWICH – LIVERPOOL MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA, BENNE SZOBOSZLAI REMEK GÓLPASSZÁVAL ITT TEKINTHETŐ MEG:

 

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
horvathlaszlo
2024. augusztus 19. 18:29
Szerencsére úgy tudok dislike-olni minden egyes Szoboszlais hírt, hogy mellé reklámblokkolókat használok, így 100 százalék, hogy nem járulok ahhoz hozzá, hogy a Mandiner szerkesztősége pénzt keressen Szoboszlai nevének a szándékos lejáratásával. Az ilyen semmi cikkeknek nem lehet más az oka, mintsem a kattintások alkalmával felugró reklámokból származó bevétel. Csak úgy tudjuk megvédeni Szoboszlait az ilyen aljas lejáratási szándékoktól, ha reklámblokkolóval nem járulunk hozzá a Mandiner lap ilyen aljas pénzkeresetéhez. Reklámblokkolókat le tudtok ti is tölteni, ha beírjátok a keresőbe: Adblock Plus Ne engedjük, hogy a Mandiner szerkesztősége egy silány bulvártermékké silányítsa le Szoboszlai nevét!
lefty67
2024. augusztus 19. 17:14
Annyit futott, hogy nézni is fájt! Szeretik az ilyen játékost az edzők! De egy ilyen klubban, a sok (sznob) szurkoló gólokat, gólpasszokat vár tőle! Legyél önzőbb Domi!!!
machet
2024. augusztus 19. 16:41
Elárulta,azt is?Tényleg?Pedig nem is érdekel minket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!