Szalah még mindig éhes – Szoboszlai végig a pályán, győzelemmel kezdett a Liverpool (VIDEÓ)

2024. augusztus 17. 15:30

Az újonc Ipswich Town otthonában győztek a Vörösök a Premier League rajtján.

2024. augusztus 17. 15:30

Fotó: Henry Nicholls/AFP

Mint arról beszámoltunk, pénteken este a Manchester United Fulham elleni összecsapásával megkezdődött az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság, a Premier League 2024-25-ös idénye. A szezon második mérkőzésén aztán már magyar érdekeltség is volt, hiszen Szoboszlai Dominikkal a kezdőcsapatban lépett fel az újonc Ipswich Town otthonában a Liverpool.

A nyáron érkezett holland vezetőedző, Arne Slot bemutatkozásán a magyar középpályás ezúttal a pálya tengelyében kapott szerepet, a korábbiakhoz képest kissé előrébb. A feladata a támadások szervezése volt, és az, hogy érjen fel a kapu elé, ott tudja megvillantani az előző szezonban is oly sokszor megcsodált, kivételes lövőtechnikáját.

Ezt is ajánljuk a témában

A Vörösök sokáig csak altattak, az első félidőben nem volt kaput eltaláló lövésük, a szünet után azonban gyökeres fordulatot vett a találkozó. A lelátón helyet foglaló helyi világsztár, Ed Sheeran kedvenc csapata ekkor már sokszor csak nyomozta a labdát, miközben a vendégek előbb Jota, majd Szalah révén öt perc alatt kettőt is berámoltak. Előbb egy jobb oldali akció futott le csúcssebességgel, Szalah gólpassza után Jota csapott le, majd néhány perccel később az egyiptomi maga talált be, miután lesipuskás volt a kapu előterében.

Mióta Mohamed Szalah 2017 óta Liverpool-játékos, minden szezon nyitómeccsén betalált vagy adott gólpasszt! Ezúttal mindkettőt megtette! Az egyiptomi támadó továbbra is éhes a sikerekre.

Szoboszlai Dominik végigjátszotta a találkozót, a hazaiaknál pedig beállt a hajrára a magyar válogatottal is szóba hozott ír középpályás, Sammie Szmodics. A Liverpool magabiztosan, 2–0-ra nyert, így átvette a vezetést a Premier League-tabellán.

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
deniel
2024. augusztus 17. 17:01
elég gyenge meccs volt talán lesz jobb is..
Zolotarjov
2024. augusztus 17. 15:46
Na ugye..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!