„Nincs csapat, nincs vezetőedző, de bizakodóak vagyunk!” A Honvéd legendái a Mandinernek

2024. augusztus 16. 14:37

Mint az nyilvánosságra került, hosszú hónapok tárgyalássorozata után megtörtént a tulajdonosváltás Kispesten: a Reditus Equity után a Leisztinger Tamás nevével fémjelzett Arago Sport Kft lett a Budapest Honvéd új tulajdonosa. De vajon miben bíznak a klub legendái? A Mandinernek elárulják.

2024. augusztus 16. 14:37
null

Nyitókép, fotó: honvedfc.hu

***

A 29-szeres válogatott Esterházy Márton bevallja: az elmúlt időszakban nem ismerte igazán a klub anyagi helyzetét, „de ha az új vezetés érkezésével minőségi javulás is tapasztalható lesz, akkor azt mindenképpen üdvözlöm”.

A klub korábbi kétszeres bajnoka szerint  

„nyilvánvaló, hogy az NB II-be nem egyszerű minőségi játékosokat igazolni, de – meg kell próbálni”

Esterházy nem lepődik meg azon, hogy az új vezetés három éven belül ígéri az NB I-et, hiszen „nem csak nekünk, más csapatnak sem sikerült egyből a visszajutés, elég, ha csak a Ferencvárost vagy a Vasast említjük meg. Ami biztos: egyelőre nincs új csapat, az új vezetés azon nyomban menesztette a vezetőedzőt, de a futballban minden lehetséges! A bajnokság nemrég kezdődött el, rengeteg mérkőzés van hátra, és ha minden meccsünket megnyerjük, nem tudjuk elkerülni a feljutást! Persze, ez egyelőre nem realitás, de azért bízunk benne, hogy rövid időn belül minőségi és eredményes futballt láthatunk majd a Bozsik Arénában!” 

A végén Esterházy külön megkér arra, hadd emlékezzen meg a Budapesti Honvéd közelmúltban elhunyt legendás alakjáról, Komora Imréről:

„Nekünk nagyon sokat jelentett, rengeteget köszönhetünk neki. Fantasztikus futballista és remek edző volt!”

ESTERHÁZY Márton; NAGY Antal; PINTÉR Sándor
A Bp. Honvéd legendái, Esterházy Márton, Nagy Antal és Pintér Sándor bizakodóak a kispesti tulajdonosváltás után Fotó: nso.hu

A Budapesti Honvéd másik vezéregyénisége a négyszeres bajnok, a csapatkapitányi posztot is betöltő Nagy Antal volt. A mindig markáns véleményt megfogalmazó sportember ezúttal sem hazudtolta meg magát:

Maximális köszönet jár az előző vezetésnek, hiszen éveken át finanszírozták a csapatot, arról nem ők tehetnek, hogy a szakmai stábok nem úgy dolgoztak, ahogy mindannyian szerettük volna. Láthttuk: kevés, ha van pénz, egy jó csapathoz remek képességű futballisták is kellenek! Mindenestre nagy bizalommal indult el a csapatépítés, és az teljesen jogos, hogy a jelenlegi állapotban senki nem hiszi: rögtön össze is jön a feljutás.  Mindig azt mondtam, először egy stabil védelmet kell összehozni, utána jöhet a többi csapatrész, a finomítások” – mondta.

 Abban is nagyon bízom, hogy az új vezetés velünk, régiekkel is leül egy beszélgetésre, és meghallgatják az elképzeléseinket. Nem kell ebből semmit sem átvenni, hasznosítani, de legalább hallgassanak meg minket! - tette hozzá.

Nagy Antal azt sem tagadja: rendkívül optimista „nagyon bízom abban, hogy még a fiatalságunk alatt megérjük: újra NB I-es bajnok lesz a Budapest Honvéd!” 

 

 

Összesen 66 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hobbi.Gilda
2024. augusztus 17. 15:42
Fórizszsal üzent az új tulajdonos: maradunk "stabil" NB II-es kiCScsapat...
johannluipigus
2024. augusztus 16. 15:27
A Honvéd hajója is léket kapott..
survivor
2024. augusztus 16. 15:04
Bors: "Tehát bár aggodalomra ad okot az a veszély, hogy egy egész galaxis a Földbe csapódik, nem kell pánikszerűen felvásárolni az összes WC-papírt. " :-)))
survivor
2024. augusztus 16. 15:01
Istenem ! Tichy, Komora, Kozma,Pintér, Szűcs....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!