Megint elhalasztották Vadnai Jonatán éremfutamát

2024. augusztus 06. 22:25

Szél hiányában keddről szerdára tolták az ILCA 7 hajóosztály versenyét, amelyben a magyar vitorlázó is érdekelt.

2024. augusztus 06. 22:25
VADNAI Jonatán

Nyitókép: MTI/EPA/Olivier Hoslet

 

A vitorlázó Vadnai Jonatán történelmet írt azzal, hogy éremfutamba került az ILCA 7-es hajóosztályában a párizsi olimpián. A hétfői napon a kedvezőtlen időjárás miatt a férfiak számára nem tudtak futamot rendezni Marseille-ben, így Vadnai a korábbi helyezése alapján, összesítésben hatodikként került a keddi éremfutamba.

„Előzetesen bíztam benne, hogy eljutok idáig és ott lehetek az éremfutamban életem első olimpiáján. Már mondtam korábban is, hogy nekem tetszik az a felhajtás, ami körbeveszi itt az indulókat, nem teherként élem meg, hanem inkább feldob és motivál. Tízen megyünk holnap, ezen belül szoros a pontverseny a harmadik és a nyolcadik helyezett között. Megpróbálok a bronzéremért csatázni, veszíteni valóm nincs! Kedden is gyenge szél várható, meglátjuk, kinek hoz majd szerencsét” – nyilatkozta a magyar szövetség honlapján az Eb-ezüstérmes Vadnai Jonatán.

És igaza lett hajósunknak, annyira nem volt szél Marseille környékén, hogy már az ILCA 6 (korábban Laser) éremfutamát sem tudták megrendezni kedden, de 

a női verseny arany- és ezüstérme már eldőlt, hiszen az éllovas holland Marit Bouwmeester több mint húsz helyezési ponttal vezet a második helyen álló, címvédő dán Anne-Marie Rindom előtt, 

akinek húsz helyezési pont az előnye a harmadik helyen álló norvég Line Flem Hösttel szemben, ezeket a különbségeket pedig már nem lehet ledolgozni.

Bárhogy is alakul szerdán az időjárás a Földközi-tenger partján, az év magyar férfi vitorlázója címet kétszer is elnyerő Vadnai egészen bizonyosan minden idők legjobb magyar eredményét éri el az egyszemélyes hajóosztályban.

 

Kapcsolódó cikkek a Olimpia 2024 aktában.

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Obsitos Technikus
2024. augusztus 07. 07:15
Már Marseille-ben is szaros a víz?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!