Luis Díaz és Szalah szállították a győzelmet, otthon nyert a Liverpool

2024. augusztus 25. 19:42

Szoboszlai Dominik végigjátszotta a Brentford elleni mérkőzést, ráadásul nem is rosszul.

2024. augusztus 25. 19:42
null

Nyitókép: Darren Staples / AFP

A Liverpool Szoboszlai Dominikkal a kezdőjében fogadta a Brentfordot a Premier League második fordulójában az Anfield Roadon. A mérkőzés nagy adok-kapokkal indult, kellett pár perc, hogy megnyugodjanak a csapatok. 

Nem sokáig telt eseménytelenül a találkozó, a hazai csapat Luiz Díaz révén az első kapura lövéséből megszerezte a vezetést a 13. percben. 1–0.

A következő említésre méltó szituáció a 30. percben történt, a magyar válogatott középpályása egy lerántásért kapott sárga lapot. Később Gravenberchet, Norgaardot és Jensent is sárga kártyával figyelmeztette a játékvezető. A korai gól után az első játékrészben a csapatok nem tudtak kialakítani nagyobb lehetőségeket, a Liverpoolnak volt még egy lövése, de nem jelentett különösebb veszélyt Flekken kapujára. A játékosok 1–0-ás Liverpool vezetésnél vonultak a 15 perces pihenőre. 

A második játékrész nagyobb intenzitással kezdődött, és mindkét csapatnak sikerült kialakítani helyzeteket a félidő elején. Az 56. percben egy szögletet követően Collins fejelhetett Alisson kapujára, azonban a brazil kapus óriásit védett a gólvonalról. Három percre rá egy villámgyors akciót követően a Vörösök szerezhettek volna újabb gólt, Alexander-Arnold beadását követően Jota lőhetett kapura, azonban Collins nagyot mentett. A 64. percben a gólszerző Luis Diaz lőhetett a tizenhatos vonaláról, azonban a Brentford kapusa bravúrosan védett. 

A 70. percben viszont már Flekken sem segíthetett a vendég együttesen, Luis Díaz kiugratása után Mohamed Szalah helyezte a labdát a kapu jobb oldalába. Az egyiptomi támadó a 213. gólját szerezte a Liverpoolban. 2–0.

A gól után maradt lendületben a merseyside-i együttes, a 81. percben Cody Gakpo óriási lövése viszont csak a felső lécet találta el. A mérkőzés hajrájában már nem alakítottak ki nagyobb lehetőségeket a csapatok, a csapatok elpasszolgatták a az utolsó néhány percet. 

A Liverpool simán, 2–0-ra verte a Brentfordot, így megszerezte második győzelmét is az új idényben. Szoboszlaiék a következő fordulóban a Manchester United ellen lépnek pályára, idegenben. 

 

Összesen 93 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Camael
2024. augusztus 25. 22:09
a Liverpoolból hiányzik még vagy vagy két jólcselező játékos Luis Díaz mellé ,akik a 16-os előtt zavart tudnának kelteni
Muki46
2024. augusztus 25. 21:59
Atyaisten, két nigger a képen és Liverpool. Van még lejjebb?
llnnhegyi
2024. augusztus 25. 21:27
Szoboszlai ügyesen focizott.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!