La Liga-játékos, paksi és kecskeméti tehetség – bemutatjuk Marco Rossi újoncait

2024. augusztus 27. 16:31

Akár a jövő évi világbajnoki selejtezős csapatba is beverekedhetik magukat.

2024. augusztus 27. 16:31
Telki, 2024. augusztus 27.
Marco Rossi szövetségi kapitány a szeptember elején sorra kerülõ két Nemzetek Ligája-mérkõzésre készülõ magyar labdarúgó-válogatott keretének kihirdetésén a telki edzõközpontban 2024. augusztus 27-én. A nemzeti csapat Németország ellen szeptember 7-én Düsseldorfban lép pályára, három nappal késõbb Bosznia-Hercegovina legjobbjai ellen játszik a Puskás Arénában.
Szabó Levente

Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Ahogy arról beszámoltunk, Marco Rossi szövetségi kapitány Telkiben kihirdette legújabb válogatott keretét, akikkel megkezdi a felkészülést a Nemzetek Ligája-sorozatra. A magyar válogatott szeptember 7-én Düsseldorfban a németekkel, majd három nappal később a Puskás Arénában a bosnyákokkal kezdi az őszi programot.

A németországi Európa-bajnokság után Rossi elárulta, át fogja alakítani a csapatát, és annak a játékát is a Nemzetek Ligája-mérkőzésekre.

A szakember korábban elmondta, hogy biztosan lesznek változások a keretben, a klubcsapatukban kevés játéklehetőséget kapó futballisták beválogatását például jobban átgondolja. Ennek megfelelően változott is a keret összetétele, a Míster négy új játékossal vág neki a felkészülésnek. Nézzük az újoncokat!  

Yaakobishvili Antal a Girona ifjú tehetségeként került be Marco Rossi keretébe. Fotó: NurPhoto via AFP

Yakobishvili Antal

A 19 éves Yakobishvili Antal az előző szezonban kiváló játékkal debütált a La Ligában a Girona játékosaként. A 193 centiméter magas ifjú védő az MTK utánpótlásából került Spanyolországba, 2017-ben családjával kiköltöztek Barcelonába, és az Atlétic Sant Just FC akadémiáján folytatta, innen igazolta le a Girona, ahol az U19-es csapattól indulva eljutott a felnőttekig. Az előző szezonbeli teljesítménye alapján alighanem tartósan számolnak vele az első csapatnál, annak ellenére, hogy a játékos a spanyol bajnokság első két fordulójában nem volt a katalán csapat keretében. A magyar utánpótlás-válogatottakban eddig 4 mérkőzésen szerepelt, tavaly november óta az U21-es együttes tagja, most azonban meghívót kapott a nagycsapatba, így ha Marco Rossi is úgy gondolja, Yakobishvili ősszel megmutathatja magát címeres mezben a legnagyobb színpadon. 

GRUBER Zsombor; GERGÉNYI Bence
Gruber Zsombor, a Ferencváros és Gergényi Bence, az Újpest játékosa a labdarúgó OTP Bank Liga 4. fordulójában játszott Ferencváros TC  Újpest FC mérkõzésen a Groupama Arénában 2024. augusztus 17-én. Fotó: MTI/Vasvári Tamás

Gergényi Bence

Az Újpest FC júniusban jelentette be Gergényi Bence érkezését, aki a Fehérvár FC-től igazolt a lila-fehérekhez. Gergényi a Budapest Honvéd akadémiáján nevelkedett, majd 2019-ben Zalaegerszegre igazolt, ahol négy éven át meghatározó játékos volt. Zalaegerszegen összesen 138 tétmérkőzésen lépett pályára, és része volt a csapat Magyar Kupa-győzelmének is. Tavaly ugyan még a ZTE-ben kezdte meg a szezont, de később Fehérvárra szerződött, ahol 26 mérkőzésből csupán egyszer hiányzott, akkor is eltiltás miatt. Jelenléte kulcsfontosságú volt abban, hogy a Fehérvár FC a 2023/24-es idényben a harmadik legkevesebb gólt kapta. A 26 éves, 187 centiméter magas védő igazán sokoldalú, bevethető a védelem bal oldalán bárhol, akár szárnyvédőként, akár belsővédőként is megállja a helyét, legyen szó három-, négy- vagy ötvédős rendszerről.

Vas Bence harcol a labdáért a Paks-Mornar Bar Konferencia Liga selejtező mérkőzésen, 2024. augusztus 13-án. Fotó: Paksi FC hivatalos oldala

Vas Gábor

A Paks 20 éves tehetsége, Vas Gábor 2020 szeptemberében, a Ferencváros vendégeként mutatkozott be az NB I-ben, mára pedig meghatározó játékosa lett az atomvárosiaknak. A jobb lábas védekező középpályás, aki szélső- és belsővédőként is szerepelt korábban, már az U19-es és az U21-es legjobbak között is bizonyított, most azonban az A-válogatottban is megmutathatja magát. A játékos eddig 70 mérkőzésen lépett pályára a Paks felnőtt csapatában, ahol konzisztens és stabil játékot nyújt, aminek köszönhetően Marco Rossi is felfigyelt rá. 

Nikitscher Tamás a Diósgyőr elleni mérkőzésen, az OTP Bank Liga ötödik fordulójában, 2024. augusztus 24-én. Fotó: KTE/kecskemetite.hu

Nikitscher Tamás

Nikitscher Tamás két éven belül már a negyedik KTE játékos a válogatott keretében, korábban Szalai Gábor, Szuhodovszki Soma és Horváth Krisztofer is újoncként került be a Kecskemétből a nemzeti csapatba. 24 éves középpályás túl van egy súlyos sérülésen, térszalag-szakadás miatt a 2023–2024-es bajnokság első 27 fordulójában nem ölthetett szerelést, az utolsó hat meccsre térhetett vissza. A játékos kiválóan kezdte az új szezont, fel is hívta magára a szövetségi kapitány figyelmét, aki augusztus 16-án tulajdonképpen miatta tekintette meg a helyszínen a KTE–Győr mérkőzést. Jókor érkezett Rossi: a lila-fehérek 2–1-re nyertek, a csapat mindkét gólját Nikitscher szereze, landolt is a meghívó. 

 

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alexandrosz-2
2024. augusztus 27. 19:57
Falábú túlfizetett gecik mindannyian.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!