Íme a Fradi legújabb igazolása, Vura!

2024. augusztus 18. 17:01

A suriname-i válogatott Virgil Misidjan a Marquinhos távozásával keletkezett űrt töltheti be.

2024. augusztus 18. 17:01
Hajnal Tamás, Virgil Misidjan és Ororsz Pál

Nyitókép: fradi.hu

Újabb labdarúgót szerződtetett a Ferencváros. Mivel Marquinhos követte Sztankovicsot a Szpartak Moszkvához , a zöld-fehéreknek gyorsan kellett egy jó szélsőt szereznie a helyére, és úgy néz ki, hogy ez sikerült is. A klub honlapján ismertette, hogy leszerződtette a suriname-i válogatott Virgil Misidjant. A dél-amerikai országból származó labdarúgó  1993. július 24-én a holland Goirle-ben. A „Vura” becenevű támadó szélső a jobb- és a baloldalon is képes jó teljesítményre – többek közt annak köszönhetően, hogy mindkét lábával egyformán jól bánik a labdával. 

Ezt is ajánljuk a témában

Misidjan Tilburgban, a Willem II csapatában kezdte a labdarúgást, és az utánpótlást végigjárva 2013-ig itt szerepelt. Első felnőtt idényében 14 meccsen 6 gólt szerzett, ezzel az élvonalba segítette egyesületét. Az Eredivise-ben 34 találkozón 4 gólt szerzett, de klubjával búcsúzott az első osztálytól. 

A másodosztályban is játszott két meccset a következő idényben, majd tovább állt a bolgár Ludogorecbe, amely 700 ezer euróért vitte el. 2013 és 2018 között szerepelt Razgradban, többek között a 2013-2014-es Európa Liga-csoportkörben duplázott a holland PSV Eindhoven ellen. A 2016-2017-es Bajnokok Ligája-playoffban szintén duplázott a cseh Viktoria Plzen ellen, többek között ennek is köszönhetően került főtáblára a bolgár bajnok. 

A BL-csoportkörben is eredményes volt, méghozzá a Paris Saint Germain elleni 2-2 során szerezte meg klubjának az 1-0-s vezetést.

A Ludogoreccel öt bajnoki címet, egy Bolgár Kupát és két szuperkupát nyert. A bolgároknál 206 tétmérkőzésen 49 találatot és 36 gólpasszt ért el. 2018 nyarán a német Bundesligában szereplő Nürnberg látott benne fantáziát, 3 millió eurót adott érte a klub. Misidjan ott nem volt sikeres, mindössze egy gólt sikerült szereznie és klubja kiesett a legjobbak között. 

A szélső visszatért Hollandiába, előbb a Zwolle, majd a két szezonon át a Twente labdarúgója volt. Utóbbi klubban 73 tétmeccsen 14 gólt jegyzett , majd elfogadta a szaúdi al-Tai ajánlatát, ettől a gárdától érkezett a Ferencvárosba. A szaúdi élvonaltól búcsúzó klubban 30 tétmérkőzésen 4 gólt szerzett és 3 gólpassza volt. 

A Transfermarkt futballszakportál által 2,3 millió euróra taksált Misidjan idén debütált Suriname válogatottjában, ahol eddig három találkozón kapott szerepet. 

A  Ferencváros sportigazgatója, Hajnal Tamás ezt mondta a játékosról:

„Marquinhos távozásával mindenképpen szerettünk volna a bal oldali, szélső támadó posztra egy olyan játékost igazolni, aki azonnal a segítségünkre tud lenni. Úgy gondoljuk, hogy Virgil mind játékstílusában, mind nagy tapasztalatával megfelel ennek a kritériumnak. Gólerős játékos, aki a társainak és saját magának is helyzeteket tud kialakítani. Ezt már bizonyította az elmúlt évek során. Az volt a cél, hogy egy olyan játékost szerződtessünk, aki azonnal be tud integrálódni. Játszott már sok helyen külföldön, sok tapasztalattal rendelkezik, úgyhogy bízunk benne, hogy kvalitásával nagyon hamar a csapat segítségére tud lenni”.

 

Összesen 87 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Voloka
2024. augusztus 23. 06:46
Ez a Fradi, nem az a Fradi . Ez csak valami pén termelő cég.
Robi54
2024. augusztus 19. 14:26
Ha rasszisták vagyunk,az a baj,ha nem vagyunk rasszisták,az a baj. Mit szeretnétek??
cicologus
2024. augusztus 19. 14:25
A fradi meccseken a nézők felé a fiatalok,akik ebbe születtek bele.másik fele divatból kezdett pár éve meccsre járni.ősfradisták nagyrészt elkerülik
cicologus
2024. augusztus 19. 14:20
Törzsi alapon igazoltok??????
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!