Halász Bence elárulta élete nagy vágyát, amely minden magyar számára szívmelengető!

2024. augusztus 13. 10:48

Olimpiai ezüstérmes kalapácsvetőnk a hazaérkezést követően arról is beszélt, miként viselte azt az édes terhet, amely a tavalyi, budapesti világbajnokság után ismét rá nehezedett.

2024. augusztus 13. 10:48
HALÁSZ Bence

Nyitókép, fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

***

Erről a bizonyos eredménykényszerről Halász Bence a következőket mondta el: „Igen, számítanak az eredményességemre, ez valahol jó dolog, de tulajdonképpen megmagyarázhatatlan, hogy ez mennyire is teher valójában”.

Bence azt is elárulta: a párizsi szenzációs teljesítménye után a következő két nap a médiáé volt, „utána végigjártam az olimpiai falut, majd szurkoltam a többieknek. Ezek a napok remek hangulatban teltek el.”

HALÁSZ Bence
Olimpiai ezüstérmet nyerő kalapácsvetőnket már Párizsban is több tízezren ünnepelték! Fotó: MTI/Kovács Tamás

Köztudott: a honi atlétika jelenlegi legeredményesebb versenyzője éppen 27. születésnapján nyerte meg az olimpiai ezüstérmét. De vajon ezen kívül miként ünnepelte e jeles napot?

„Majdnem hajnali két óra volt, mire visszaértem az olimpiai faluba, és a MOB munkatársai voltak olyan kedvesek, és addig nem feküdtek le, míg nem ünnepeltek meg engem: egy tortával és egy üveg pezsgővel köszöntöttek. Ezt követően a szobámban folytatódott az ünneplés azokkal az atlétákkal és edzőkkel, akiknek már véget ért a versenyük. 

Amikor mindenki összejött, jó kis hazai pálinkával koccintottunk. Megkockáztatom: ez volt életem eddigi legboldogabb születésnapja!”

Természetesen felmerül a kérdés: e nagy siker után, hogyan tovább? Miként telik az elkövetkező időszak? Bence számára az atlétikai szezonból még egy hónap van hátra (a magyarországi csapatbajnokságon és a lengyelországi Gyémánt Liga-viadalon áll rajthoz), „ezt valahogy még végig kéne csinálni, szeretnék is még nagyot dobni. Úgy érzem, a testem is képes lesz erre, de bevallom: egy olimpia után nagyon nehéz újra összeszednie magát az embernek...”

Olimpiai ezüstérmes klasszisunk a pályafutásával kapcsolatban elmondta, 

úgy tervezi, hogy a 2032-es brisbane-i játékokig mindenképpen folytatja pályafutását.

 „De az igazán nagy dolog az lenne, ha a 2036-os budapesti olimpián tudnék elbúcsúzni!”

 

Összesen 72 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
SzkeptiKUSS
2024. augusztus 13. 13:04
"Félpénzen" meg tudnánk rendezni egy olimpiát, mivel rengeteg minden készen van. Nekünk biztos, hogy hozna többletet gazdaságilag.
Hohokam
2024. augusztus 13. 12:09
"Halász Bence elárulta élete nagy vágyát, amely minden magyar számára szívmelengető!" Összekapcsolható ez a tank - Románia - végighaladás hármasegységgel?
Novicsok-5
2024. augusztus 13. 11:15
Lófasz lesz itt, nem olimpia. Egy rendes hétköznapot sem tudtok rendezni, ahol a MÁV járatok nem késnek.
Lombi
2024. augusztus 13. 11:02
Jó terv. A momentumnak is vége. Jöhet 2036-ban a magyarországi olimpia.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!