Gyönyörű olimpiát tudtunk volna rendezni

2024. augusztus 11. 19:49

Magunknak. A térségnek. Magyaroknak, szlávoknak, zsidóknak, cigányoknak.

2024. augusztus 11. 19:49
null
Forgács István
Forgács István
Facebook

Nyitókép: MTI, Szigetváry Zsolt

„A Budapestre vágyott olimpia kapcsán lenne néhany egyszerű, tiszta gondolat:
Ez egy gazdaságos, emberi léptékű, és nemcsak Budapestet/Magyarországot megidéző világesemény lett volna, hanem a Kelet-Közép Európai térség egészét bevonó, 25-30 millió embert megszólító sportünnep. Kicsit magáénak érezte volna Bécs, Pozsony, Belgrád, Szabadka, Eszék, Krakkó, Ljubljana, Bukarest és Kézdivásárhely.

Benne lett volna Szeged és a Tisza, Győr és a kézilabda, a Balaton, a Kékszalag és a Balaton-átúszás, a Budai Vár, a sújhelyi függőhíd, Esztergom és a Bazilika, Gödöllő és a kastélypark a vívóknak.

Aztán a Budapest - Balaton kerékpárút, a Szentendre - Hősök tere a maratonnak.  Puskás, az MVM dóm, az atlétikai stadion. Nem sorolom, száz és száz ötlet születne meg mindannyiunkban. Gyönyörű olimpiát tudtunk volna rendezni. Magunknak. A térségnek. Magyaroknak, szlávoknak, zsidóknak, cigányoknak. És leginkább Karácsony Gergőnek, aki az első sorból hallgathatta volna Taylor Swiftet a nyitórendezvényen. Majd valamikor máskor. És ha jólesik azt olvasni, hogy talán mi is meg tudtuk volna csinálni, akkor az essen neked/nektek jól. Ennyi tartás és büszkeség mindig legyen bennünk.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 84 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reszelő Aladár
2024. augusztus 13. 11:35
Jó lett volna. Mondjuk egy covid+háború+infláció kombó kicsit felnyomta volna az árcédulát, de a dolgok jelen állása szerint lesz még olimpia és 2036-ra fel lehet pakolni a zsetont. Addigra lesz pár létesítmény, amihez hozzá kell majd nyúni, de Budapest nem tudna veszteni vele. Az más kérdés, hogy nem lesz soha politikai egység emögött. Anno nem is értem, hogy miért budapesti népszavazás volt a tét. Egy országost kellett volna tartani, mert egy ilyen erőfeszítés az ország minden lakóját érinti. Egy országost pedig sosem nyernek meg.
manitowoc
2024. augusztus 13. 10:22
B_kanya 2024. augusztus 11. 22:45 "Az olipiai falut kellett volna csak megépíteni, pötibozgor." Az állításod HAMIS, "pötibozgor". Ha ismernéd a magyar pályázat alapját adó PwC-tanulmányt, akkor tudnád, hogy még ma is hiányoznak fontos sportlétesítmények. Hogy csak a legnagyobbat említsem: az OLIMPIAI STADION, ahol az atlétikai számokat rendezik (meg a nyitó és záró rendezvényt).
0123456789-2
2024. augusztus 12. 12:54
Átadná a hatalmat a kormány egy elvesztett választások után? Nem tennék rá 2000 Ft-ot.
0123456789-2
2024. augusztus 12. 12:53
Gyönyörű olimpiát tudtunk volna rendezni A fiúk féltették hatalmukat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!