Feldobta a labdát Mbappé a Real-szurkolóknak: annyi gólt „ígért”, hogy még Ronaldo is biccentene

2024. augusztus 15. 11:51

A Real Madrid új csillaga az első meccsén be is talált az Atalanta elleni Szuperkupa-meccsen.

2024. augusztus 15. 11:51

Nyitókép: MTI/EPA/PAP/Piotr Nowak

 

Kylian Mbappé úgy mutatkozott be új csapatában, ahogy az egy világklasszis csatártól elvárható. A Real Madrid 2–0-ra legyőzte az Atalantát a labdarúgó Európai Szuperkupa-mérkőzésen szerda este Varsóban, s a francia világbajnok szerezte a második gólt.

„Nagyon fontos számunkra a trófea megnyerése, és tudjuk, hogy ez a Real Madrid, itt mindig nyernünk kell. Nagyon örülök a gólnak, ami egy olyan csatár számára, mint én, meghatározó az első mérkőzésen, de ami még fontosabb az az, hogy örömömet lelem a játékban. Ez egy remek este volt, régóta vártam erre a pillanatra, hogy ebben a mezben legyek és ezzel a címerrel játsszak a szurkolók előtt. Nagyszerű pillanat volt számomra. 

Akár ötven gólt is szerezhetek ebben a szezonban, de a legfontosabb az, hogy a csapat nyerjen, ez nem az egyénekről szól” 

– nyilatkozta Mbappé a meccs után az ESPN-nek. Amúgy a szerdai győzelemmel csúcstartó lett a korábbi aranylabdás Luca Modric, Dani Carvajal, meg a vezetőedző, Carlo Ancelotti is. Mindannyian ötödször hódították el az Európai Szuperkupa trófeát. Pontosabban az olasz szakembernek ezen kívül játékosként is van még egy sikere, így ő már hat győzelemnél jár.

A PSG-től érkező francia klasszis beszélt két csapattárásról, a csatársorban riválisairól is.

Mbappé úgy látja, a brazil Vinícius Junior és az angol Jude Bellingham sokat tehetnek azért, hogy gólokat lőjön. „Két nagyszerű játékosról van szó, de itt minden poszton a legjobbak vannak. Örülök, hogy a teljes keretünkkel játszhatunk és biztos vagyok benne, hogy tovább fogunk fejlődni. A mai nap egy pozitív lépés volt előre, remélem, sok olyan meccset élvezhetünk együtt, mint a szerdai volt” – tette hozzá a vb-győztes csatár.

***

 

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
MZperX
2024. augusztus 15. 17:05
Darwinnak igaza volt. Mbappe tényleg a majomtól származik.
backstablive
2024. augusztus 15. 12:04
Túlszàrolt kis maki. Attòl hogy gyors nincs meg benne a veletlen meg a meglepetès ereje mint a Ronaldokba vagy a Messibe. Szoval egy ket even belül eltünik a sülyesztöbe.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!