Ennyi volt? Kizárhatja Izraelt a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség

2024. augusztus 30. 07:26

A palesztinok szorgalmazzák Izrael kitiltását, a FIFA vizsgálja, mit is csináljon az ügyben.

2024. augusztus 30. 07:26
Paris Olympics / Football

Nyitókép: Takuya Matsumoto / Yomiuri / The Yomiuri Shimbun via AFP

Egy hónapja még (a története során először) az olimpián vett részt az izraeli labdarúgó-válogatott, azonban nem kizárt, hogy a FIFA eltilthatja a válogatottat, már amennyiben helybenhagyja a palesztinok kérelmét. A Palesztin Labdarúgó Szövetség (PFA) a Gázában folyó harcok miatt nyomta fel a zsidó állam válogatottját a nemzetközi szövetségnél, mivel szerintük Izrael megsérti a nemzetközi jogot és a FIFA emberi jogi politikáját is.

A megjelent sajtóhírek szerint a FIFA szombaton fogja meghozni végső döntését Izrael ügyében, ezt azonban korábban már többször halasztották, legutóbb az olimpia előtti napokban. A NeoKohn izraeli lapokra hivatkozva azt írja, a FIFA független jogi felülvizsgálatot kért, valamint mind az izraeli, mind a palesztin labdarúgó-szövetségtől kért véleményt.

Ez a palesztin szövetség ellenséges, cinikus és politikai kísérlete”

– mondta Moshe Zuares, az izraeli szövetség vezetője, aki szerint a palesztinok így akarnak ártani az izraeli focinak. 

Az eltiltás azonnali hatással lenne az izraeli válogatottra, amely a FIFA európai részlege, az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) által szervezett Nemzetek Ligája-tornán vesz részt hamarosan. Izrael a tervek szerint szeptember 6-án Belgium ellen lép pályára, biztonsági okokból azt a meccset Debrecenben rendezik meg. 

Összesen 79 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nemmondom
2024. augusztus 30. 16:24
Drága dolog ingyér kölcsönadni stadionokat, ahová a kölcsönadó drukkerei még pénzért sem mennek .
Akitlosz
2024. augusztus 30. 13:47
"Az eltiltás azonnali hatással lenne az izraeli válogatottra, amely a FIFA európai részlege, az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) által szervezett Nemzetek Ligája-tornán vesz részt hamarosan. Izrael a tervek szerint szeptember 6-án Belgium ellen lép pályára, biztonsági okokból azt a meccset Debrecenben rendezik meg." Ezt kell megakadályozni. Izrael jogtalanul vesz részt ázsiai országként az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) által szervezett tornákon. Meg még az európai táncdalfesztiválokon is.
Akitlosz
2024. augusztus 30. 13:43
Helyes. Ázsiai országként rendre európainak számolják, ami elfogadhatatlan.
solti3434
2024. augusztus 30. 10:24
Gyomorbol nem javasolt politikai és egyéb véleményt mondani de még előítéletbol sem.De aki a szegény üldözött palesztinokat sajnálja annak javaslom hogy csak setalgasson egy kicsit egy migránsokkal teli nyugat európai no- go zónában. Utána szidja Izraelt és a zsidókat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!