Elsírta magát a világ egyik legerősebb női harcosa, miután megcsókolta, majd legyőzte őt a ringben egy egy fejjel kisebb férfi (VIDEÓ)

2024. augusztus 20. 21:50

Hiába jóval nagyobb termetű Gabi Garcia, esélye sem volt. A brazil dzsúdzsucu legendája, Craig Jones addig fojtogatta a ringben, mígnem feladta a küzdelmet.

2024. augusztus 20. 21:50
Craig Jones Gabi Garcia

Nyitókép: Gabi Garcia Instagram-oldala

A küzdősportokban nem engedélyezett, hogy férfiak és nők egymás ellen harcoljanak. Nem véletlenül, hiszen a férfiak fizikuma oly mértékben előnyt jelent, hogy a női ellenfeleknek nemhogy esélye sincs, de komoly fizikai sérülések veszélyének tennék ki magukat egy ilyen párharccal. Hogy ez mennyire így van, azt ékesen bizonyítja a párizsi olimpiai játékokon a nők között aranyérmet nyerő XY (azaz férfi) kromoszómákkal rendelkező, interszexuális ökölvívók, Iman Helif és Lin Yu ting esete

Ezt is ajánljuk a témában

Épp ezért ilyesmi általában eszébe sem jut senkinek (kivéve a román MMA-szervezetet, amelyik valamilyen őrült ötlettől vezérelve két nőt küldött be egy nehézsúlyú férfi ellen a ringbe). Általában. 

Mert a brazil dzsúdzsucu két világbajnokának, az ausztrál Craig Jonesnek (férfi) és a brazil Gabi Garciának (nő) mégis eszébe jutott, hogy megmérkőzik egymással. 

Persze nyilvánvalóan jó sok pénzért, és óriási showműsor keretében – ahogy ez a a profi küzdősportban szokás. A két sportoló összecsapásáról az Origo Sport számolt be bővebben. Ahogy ezt általában az ilyen meccsek előtt szokták, a műsor részeként üzengettek, beszólogattak egymásnak a sportolók – persze valójában nehéz volt mindezt komolyan venni, de a színház, az színház. 

Jones mindenesetre állítólag a fenekére tetováltatta Garcia nevét. 

Persze ahogy a videón is látszik, Gabi Garcia nem egy átlagos nő, hiszen 187 centiméter magas és 95 kilogramm – Jones legalább egy fejjel alacsonyabb, de 5 kilóval nehezebb. A meccs megvalósulását sokáig lebegették, de ez valószínűleg a reklám része volt. A meccset kisebb közjátékok után végül Las Vegas-i Craig Jones Invitational elnevezésű eseményen rendezték meg. 

A mérkőzés előtt is folytatták a show-t a színészek sportolók, a bemutatásnál szokásos szembenézésnél 

Jones nemes egyszerűséggel megragadta Garcia nyakát és megcsókolta a nőt, aki ezen fel is háborodott, és azt mondta, ezzel a férfi átlépett egy határt. 

Craig Jones láthatóan nem vette teljesen komolyan a különleges, nemek közti mérkőzést, játszadozott kicsit ellenfelével, ám így is megnyerte az első menetet, majd a második során egy földharcban olyan fojtómozdulatot hajtott végre brazil ellenfelén, hogy Garcia ennek következtében feladta a küzdelmet. 

A történelmi meccs végeztével persze már szent volt a béke, és a két küzdő fél összeölelkezett. Garcia elismerte, hogy elsírta magát, de nem a vereség miatt, hanem azért, mert meghatódott, hogy ez a meccs létrejöhetett, és mert a tömeg szinte folyamatosan a nevét skandálta, dicsérve a bátorságát, hogy kiállt egy férfi ellen. A brazil legenda továbbá megköszönte Jones-nak azt, amit a férfi a sportágért tett, majd kiemelte, az önbecsülése miatt is úgy érezte, muszáj kiállnia a találkozóra.

 

 

Összesen 107 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Karcsi_Charlie
2024. augusztus 21. 07:28
A nő is férfi volt. Geckó buziok sok pénzért leszippantották egymást a ringben.
flesh ripper
2024. augusztus 21. 06:48
Én csak két nőt látok...
flesh ripper
2024. augusztus 21. 05:52
Lakatos Márk, Poloskapetivel.
békalepcse2.0
2024. augusztus 21. 04:00
A képen látszik, a csávókám pislog a csaj csöcsei közűl, ebből fekvebiliárd lesz! A kétgolyós játék...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!