Elárulta az olasz bokszolónő, mit tenne, ha újra találkozna interszexuális korábbi ellenfelével

2024. augusztus 02. 20:18

Angela Carini megbánt egy dolgot a feladatott mérkőzéssel kapcsolatban, és azt is elárulta, mit tenne, ha újra találkozna Heliffel.

2024. augusztus 02. 20:18
null

Nyitókép: MOHD RASFAN / AFP

Angela Carini, az olasz bokszoló, aki 46 másodperc alatt feladta az algériai Imane Helif elleni olimpiai mérkőzését, azt monta, „bocsánatot akar kérni” ellenfelétől azért, ahogyan a mérkőzés utáni pillanatokat kezelte – adta hírül a BBC

Helif egyike annak a két sportolónak, akiknek engedélyezték a párizsi női ökölvívást, annak ellenére, hogy a tavalyi női világbajnokságról kizárták, mert nem felelt meg a jogosultsági feltételeknek. A 25 éves interszexuális versenyző részvétele a játékokon ellentmondásosnak bizonyult, ami miatt a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) megvédte a versenyzési jogát. „Ez az egész vita elszomorít” – mondta Carini a Gazzetta dello Sport című olasz lapnak. 

Sajnálom az ellenfelemet is. Ha a NOB azt mondta, hogy küzdhet, tiszteletben tartom a döntést.”

A szintén 25 éves Carini azt mondta, hogy a küzdelem feladása érett lépés volt, de sajnálatát fejezte ki, hogy nem fogott kezet utána Heliffel. „Nem ez volt a szándékom” – mondta Carini. „Igazából szeretnék bocsánatot kérni tőle és mindenki mástól is. Dühös voltam, mert az olimpiám füstbe ment.” Hozzátette, hogy ha újra találkozna Heliffel, akkor megölelné.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Kapcsolódó cikkek a Olimpia 2024 aktában.

Összesen 94 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hedy77
2024. augusztus 17. 21:44
A címből kiindulva azt hittem, micsodán rúgná. Erre inkább bocsánatot kér és megölelné. Nóóóóórmális?
goldie-2
2024. augusztus 17. 16:47
Megfenyegette az a gyökér?
alenka
2024. augusztus 03. 20:35
Szegény csaj: most alázta meg magát, nem a meccs....alatt....!...na, ez a kényszer, erőszak!....undor világban élünk....Putin, siess!!!!
2024. augusztus 03. 13:41 Szerkesztve
Már megint az EURO ,HÁT IGEN ! vajon mit igértek neki ,hogy ennyire megváltozott a véleménye.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!