Drámai meccsen jutott be az Európa Konferencia Liga 4. körébe a Puskás Akadémia

2024. augusztus 15. 22:57

Nagy Zsolt duplázott; a magyar csapat összesítésben 4-3-ra nyert örmény ellenfelével szemben, és a Fiorentinával kell megküzdenie a főtábláért.

2024. augusztus 15. 22:57
Felcsút, 2024. augusztus 15.
A gólszerzõ Nagy Zsolt, a Puskás játékosa a labdarúgó Konferencia-liga harmadik selejtezõkörében játszott Puskás Akadémia FC - Ararat-Armenia visszavágó mérkőzésen a felcsúti Pancho Arénában 2024. augusztus 15-én.

Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

3-3-es döntetlent játszott a Puskás Akadémia együttese az Ararat Armenia ellen a felcsúti Pancho Arénában rendezett EKL-selejtezőn, ezzel továbbjutott a 4. körbe. A magyar csapat az első mérkőzésen idegenben egygólos győzelmet aratott, és otthon is esélyeshez méltón kezdte a meccset, hiszen 

a magyar válogatott balszélsője, Nagy Zsolt révén már a 8. percben vezetést szerzett a magyar együttes. 

Az örmény csapat azonban keményen küzdött és erőfeszítéseiket siker koronázta, hiszen a 40. percben egyenlítettek, a 44. percben pedig megfordították a meccs állását. A ez első játékrész végéig nem változott az állás, de alig kezdődött el a második félidő, megint érkezett Nagy Zsolt, és a 47. percben újabb gyönyörű gólt szerzett. 

Az örmények a 62 helyzetben nehéz helyzetbe kerültek, mert a bíró piros lapot adott a Szolnokit keményen arcon könyöklő Nondi részére – igaz, a magyar játékos is kapott egy sárgát, mert az ütés előtt keményen megráncigálta a kenyai labdarúgót. Pár perccel később újabb gólt szerzett a magyar együttes, de ezt les miatt érvénytelenítették, így maradt a 2-2-es döntetlen. 

A 85. percben aztán jött a dráma – Jonathan Duarte egy gyönyörű lövéssel megint megfordította a meccset. 

Emberhátrányban szerzett gólt az örmény csapat, ezzel megint hosszabbításra állt a mérkőzés. 

A negyedik játékvezető 5 perc hosszabbítást jelzett, és a végén jött az óriási csattanó – egy kezezést követően 18 méterre az örmények kapujától szabadrúgást ítélt a játékvezető a Puskás Akadémia javára, és a csereként beállt Favorov gyönyörűen tekerte be a labdát, szezonbeli első gólját, egy nagyon fontos találato szerezve. A Puskás Akadémia ezzel 3-3-mas döntetlent játszott örmény ellenfelével, és összesítésben 4-3-mal továbbjutott az Európa Konferencia Liga 4. körébe, ahol a Fiorentina lesz a magyar csapat ellenfele. 

 

Összesen 158 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
levaijan
2024. augusztus 16. 08:56
igazi fociláz volt a tanya központban,az ott élők 2/3 A MECCSEN VOLT,már megérte,lezülleszteni a korházakat,
kastellorizo
2024. augusztus 16. 08:35
Hú, hosszabbításban sikerült továbbjutni a 10 emberrel játszó örmény csaoat ellen, hazai pályán????🤡 A magyar foci szánalmasan szar.
bunko-jobbos
2024. augusztus 16. 07:48
Megnéztem az összefoglalót, nagy meccs volt. Sajnos a magyar fociban ennyi pénz van csak, hogy örmény csapatokkal vagyunk egy szinten. Jó lenne több pénz bele, de a MÁV-ba meg az egészségügybe meg mindenbe kéne még pénz. Ez van., mióta az USA eladott minket a szovjeteknek. De minden szinten lehet fordulatos meccset produkálni.
llnnhegyi
2024. augusztus 16. 06:55
Gratulálunk!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!