Bravúrgyőzelemmel a 16 között Marozsán Fábián Cincinnatiban!

2024. augusztus 15. 22:31

A magyar teniszező újabb top 10-es ellenfelet győzött le.

2024. augusztus 15. 22:31
16 July 2024, Hamburg: Tennis: ATP-Tour, Hamburg, Men, Singles, 1st round, Marozsan (Hungary) - Rune (Denmark), Tennis Stadium Am Rothenbaum, Fabian Marozsan in action.

Nyitókép: MARCUS BRANDT / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

Marozsán Fábián szetthátrányból fordítva legyőzte a nyolcadik helyen kiemelt bolgár Grigor Dimitrovot, ezzel bejutott a harmadik fordulóba, a legjobb 16 közé a közel 6,8 millió dollár (mintegy 2,45 milliárd forint) összdíjazású cincinnati keménypályás tenisztornán. 

A világranglistán 50. párizsi olimpikon az első körben a francia Corentin Moutet-t verte két szoros játszmában, így következhetett a nyitófordulóban erőnyerő Dimitrov (9.). A két játékos a közelmúltban a Roland Garroson csapott össze egymással, akkor a rutinos bolgár simán győzött. Most is ő nyerte az első szettet, de a 24 éves magyar játékos – ugyancsak 40 perc alatt – egyenlített. A döntő játszma kulcsjátékának a hatodik bizonyult, addig mindkét teniszező hozta a szervagémjét, ebben azonban Marozsán brékelt, majd hozta a saját adogatását, így Dimitrovnak 2:5-nél a meccsben maradásért kellett szerválnia. 

Ekkor még sikerrel járt, fogadóként azonban alulmaradt, így Marozsán jutott a nyolcaddöntőbe.

A 16 között az amerikai Ben Shelton (14.) és az argentin Tomas Martin Etcheverry (37.) párharcának továbbjutója lesz a magyar játékos ellenfele.

(MTI)
    

 

Összesen 145 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
röviden
2024. augusztus 15. 23:45
Derék.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!