A végén kijött a különbség, megverték a görögöket női pólósaink – Magyarország – Görögország 12:9

2024. augusztus 08. 18:54

A magyar női vízilabda-válogatott az olaszok ellen játszhat az olimpiai ötödik helyért.

2024. augusztus 08. 18:54
LEIMETER Dóra; MAGYARI AldaNanterre, 2024. augusztus 8.
Magyari Alda (b) és Leimeter Dóra a 2024-es párizsi nyári olimpia nõi vízilabdatornáján az 5-8. helyért játszott Görögország - Magyarország mérkõzés végén a Párizs melletti Nanterre-ben lévõ Paris La Défense Arénában 2024. augusztus 8-án. A magyar válogatott 12-9-re gyõzött.

Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Az Egyesült Államok elleni negyeddöntőbeli vereséget követően az 5.-8. hely volt a tét női pólósaink számára csütörtökön a görög nemzeti együttes elleni mérkőzésen. A magyar csapat jól kezde a mérkőzést, Vályi Vanda „szokás szerint” elhozta a labdát, és bár kontrából jöhettek a görögök, először a labdát szereztük meg, majd Parkes Rebecca révén a vezetést is (1-0). A görög csapat  emberelőnyből egyenlített (1-1), gólszerzőjük, Xenaki többször is próbálkozott, de a következő dobását már blokkoltuk – de sajnos ők is Keszthelyi Rita próbálkozását.    

Emberelőnybe kerültünk, de gólt sajnos nem sikerült szereznünk; Rybanska lövését a görög kapus védte. Ninu góljával fordított az ellenfél (1-2), és bár úszhattunk az egyenlítésért, ez az első negyed végén nem jött össze. 

A második negyed már több gólt hozott. Az elején sokáig nem tudtuk elvenni a görögöktől a labdát, és emberhátrányba is kerültünk, így nem csoda, hogy Elefteriadu góljával két gólra emelték a különbséget (1-3). Egy picit ráijesztett a közönségre a magyar együttes, mert miközben mi nemtudtunk gólt szerezni, Vasziliki Plevritu révén már háromgólos vezetésre tettek szert (1-4). Ekkor azonban magukhoz tértek a magyar lányok, és Vályi valamint Szilágyi góljaival döntetlenre hoztuk az állást.  

 A harmadik játékrész elején megint Vályi Vanda szerzett gólt (5-4), de az ellenfél Aszimaki találatával gyorsan válaszolt (5-5). Leimeter Dóra próbálkozásánál résen volt a görök kapus, és az ellentámadás végén Ninu újabb gólt szerzett (5-6), ezzel megint elléptek volna a görögök, de mi sem hagytuk magunkat. 

Keszthelyi Rita távolról szerzett szép gólt, majd Magyari és Szilágyi is védett egyet-egyet. Elefteriadu góljával kiegyenlítettek a görögök (7-7), de mi is válaszoltunk, Garda távoli gólja biztosította, hogy előnnyel kezdjük a negyedik negyedet (8-7). 

A mérkőzés végén egyre inkább kijött a két csapat közötti különbség, Rybanska révén kihasználtuk az emberelőnyünket (9-7), majd Garda bombázta be nagyon messziről a kapufa segítségével. A görögök időt kértek, de ez sem segített nekik, mert Keszthelyi Rita 50. olimpiai góljával megint növeltük a vezetést (11-7).  Xenaki góljával szépített az ellenfél (11-8), egy szabálytalanságot követően azonban Keszthelyi ötméteresével megint négyre növewltük a különbséget (12-8), és a görögök az utolsó percekben már csak kozmetikázni tudták az eredményt (12-9). 

Ez az eredmény azt jelenti, hogy a magyar női vízilabda-válogatott pénteken az olaszok ellen ugrik medencébe az olimpiai ötödik helyért. 

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

 

 

 

 

Kapcsolódó cikkek a Olimpia 2024 aktában.

Összesen 196 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lombi
2024. augusztus 08. 21:40
Az első félidőben azt hittem, le.zarják az egészet és nem akarnak játszani. De aztán egy jó élvezhető meccset kaptunk a második felére.
westend
2024. augusztus 08. 20:19
Szép volt lányok/asszonyok. Nehezen indult, de a vége már nagyon rendben volt. Már csak egy meccset kell nyerni.
Box Hill
2024. augusztus 08. 20:19
Milyen különbség jött ki?
Osztap_Bender
2024. augusztus 08. 19:35
A magyar női vízilabda-válogatott az olaszok ellen játszhat az olimpiai ötödik helyért. Ez bizony szégyenletes teljesítmény. A fele jutalom levonandó.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!