Hihetetlenül aranyosan mutatkozott be a 14 éves magyar olimpikon + Videó

2024. augusztus 15. 10:33

A Jövő tehetsége programban résztvevő ifjú úszó az idén túlszárnyalta gyerekkori céljait, érmet szerzett a párizsi nyári játékokon.

2024. augusztus 15. 10:33
BETLEHEM Dávid

Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

 

A minap előkerült egy 2017 őszén készített videó az akkor 14 éves Betlehem Dávidról, aki kifejezetten éretten mutatkozott be, mint a jövő bajnokainak egyike. A felvételből kiderül, a Jövő tehetsége programban szereplő zalai kisfiú akkor már kilenc éve úszott, a legjobb eredménye akkor az országos bajnoki cím volt és az országos csúcs.

„Az úszásban azt szeretem, hogy nagyon igazságos sport, az óra dönt, és a kemény edzések, nincsenek bírók. A célom az, hogy az olimpián szerepeljek”

 – mondta hét évvel ezelőtt Dávid.

Nos, ezt a célt túl is szárnyalta, 2024-es párizsi olimpiai játékokon a bagodi Betlehem Dávid országos csúcsot úszva negyedik lett 1500 méteres gyorsúszásban, továbbá bronzérmet szerzett a nyíltvízi úszók 10 kilométeres távján, majd hazaérkezése után díszpolgári címet kap a községtől.

„Régóta bíztunk benne, hogy Betlehem Dáviddal közösen ünnepelhetünk az olimpiai dobogón. A lányok versenyében két csapattárs végzett az első két helyen, hiszen Sharon van Rouwendaal és Moesha Johnson is a Magdeburg úszója. Reménykedtünk benne, hogy mi is követjük a példájukat, és meg tudjuk ezt csinálni. Korábban hasonlóra képesek voltak az olaszok, a franciák és a németek is, most pedig nekünk sikerült Párizsban” – mondta az Inforádiónak az olimpia bajnok Rasovszky Kristóf.

 

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2024. augusztus 15. 19:12
És még nincs vége a történetnek. Lesz még sok Európa- Világbajnokság és persze Olimpia! Minden képessége és szorgalam adott az aranyérmekhez. Kívánok neki ehhez kitartást és sok, sok sikert!
Ernest01
2024. augusztus 15. 14:15
A francért kell a zenét üvöltetni,a Dávidot meg nem hallani!
Akitlosz
2024. augusztus 15. 13:51
"Hihetetlenül aranyosan mutatkozott be a 14 éves magyar olimpikon" Hoppá hazudik. Nincsen 14 éves magyar olimpikon.
makrancos-kata
2024. augusztus 15. 11:29
Nagyon értelmes, fejben tiszta kissrác (vö: Liliána). Minden sport egy bizonyos szint felett szellemi sporttá válik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!