Világsztárokat nevelt ki, köztük Zidane-t, hogy semmisült meg a patinás klub?

2024. július 26. 09:24

A hatszoros francia bajnokcsapatot először visszasorolták a harmadosztályba, napokra rá pedig csődöt jelentett.

2024. július 26. 09:24
null
Szabó Levente

Nyitókép: Philippe LOPEZ / AFP

Visszasorolták a harmadosztályba, majd csődöt jelentett a hatszoros francia bajnokcsapat Girondins Bordeaux – olvasható a Nemzeti Sporton. A klub rendkívül nehéz gazdasági helyzetben volt az elmúlt években, nemrég pedig a francia klubok gazdálkodását vizsgáló DNCG a harmadosztályba sorolta vissza a csapatot, annak ellenére, hogy a klub nem esett ki a másodosztályból. 

A vezetőség ugyan fellebbezett a döntés ellen, mivel az angol Liverpool mellett a Boston Red Sox baseballcsapatát és a Pittsburgh Penguins jégkorongcsapatát birtokló Fenway Sports Group is tárgyalt a csapat megvásárlásáról, de végül kihátrált az üzletből. Ennek következtében a klub közleményt adott ki, melyben azt írták, beletörődtek, hogy csak a harmadik divízióban indulhatnak. 

Napokkal ezután, csütörtökön a hatszoros francia bajnok csapat egy újabb közleményt adott ki, melyben bejelentették, hogy csődbe ment a klub, és ezzel elvesztette a profi státuszát. 

„A National 1 (harmadosztály) idényének kezdete előtt a klubnak a nagyon rövid határidő miatt le kellett mondania szakmai státusza fenntartásának kéréséről, ellenkező esetben ismét a DNCG elé kellett volna állnia olyan költségvetéssel, amely nem fedi a jövőbeni valóságot és ez további súlyos szankciókhoz vezetett volna. Ez egy nehéz döntés, amely előrevetíti a folyamatban lévő szerkezetátalakítás elkerülhetetlen következményeit” – olvasható a Girondins Bordeaux hivatalos tájékoztatásában. Hozzátették, hogy az edzőközpont is bezár, amely olyan labdarúgókat nevelt ki, mint Zinédine Zidane, Bixente Lizarazu, Jules Koundé és Aurélien Tchouaméni.

Az amatőrként tovább működő klub szándéka a következő szezonra a harmadosztályba való feljutás, majd „javuló pénzügyekkel és új ambíciókkal visszajutni a legmagasabb szintre.”

 

 

Összesen 89 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000061
2024. szeptember 06. 15:32
🍓 ️ ­­­É­r­­­t­­­é­k­­­e­l­d­­­ ­a­­ ­­s­­­z­­­e­x­i­ ­­p­­­u­­­n­­c­­i­m­­­a­­t­ 👉 𝐖­­𝐖­­­𝐖­­.­𝐗­­𝟏­­­𝟖­­­.­­𝐅­𝐔­­𝐍
cutcopy
2024. július 26. 09:38
A klub amely az 1984-es EB győztes keret tengelyét adta..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!