Váratlan ajánlat mentheti meg Szalai Attila karrierjét

2024. július 09. 17:06

Szinte már biztos a magyar válogatott labdarúgó szerződtetése a törököknél.

2024. július 09. 17:06

Nyitókép: Simon Hofmann/Getty Images

 

Egy éve nagy reményekkel vágott bele a németországi kalandba Szalai Attila. Tavaly nyáron a Bundesliga első osztályában szereplő TSG 1899 Hoffenheim 12,3 millió euróért szerződtette a magyar válogatott védőt a török Fenerbahcétól. A futballista azonban kevés játéklehetőséget kapott a kék-fehéreknél, s amikor pályára lépett, akkor sem győzte meg a szakvezetőt, hogy helye lenne a csapatban. Aztán a téli szünetben kölcsönadták őt a szintén német első osztályú – Sallai Rolandot is foglalkoztató –Freiburgnak, ám náluk sem váltotta meg a világot, alig játszott pár meccsen, összesen csak 101 percet töltött a pályán tavasszal, s már az Európa-bajnokság előtt elköszöntek tőle és visszaküldték őt a Hoffenheimhez. Szalainak még élő szerződése van 2027-ig, ám az már kiderült, hogy a kékeknek továbbra sem kell. A német sportlap, 

a Kicker azt írta róla a közelmúltban, hogy az eddigiek alapján „félresikerült befektetés” volt a megvásárlása. 

A német lap felhívta a figyelmet Szalai „furcsa szezonjára”, hiszen több válogatott mérkőzést játszott, mint bajnokit: a Bundesligában mindössze hétszer lépett pályára, a nemzeti csapatban tizenegyszer.

Azonban állítólag már megvan az új klubja. Törökországi sajtóértesülések szerint biztosra vehető, hogy a magyar védő a török Trabzonsporban folytatja a pályafutását kölcsönjátékosként. Az átigazolásokra specializálódott Transfermarkt török kiadása egy helyi újságíróra, Yagiz Sabuncuoglura hivatkozva írta meg kedden, hogy

 a Trabzonspor már mindenben megegyezett Szalai Attilával, és a magyar labdarúgó játékjogát birtokló Hoffenheimmel is csupán részletkérdéseket kell tisztázni 

a következő idényre szóló kölcsönszerződés ügyében – írja a Nemzeti Sport. A Trabzonspor olyan játékosokat akar igazolni, akiknek nem okoz gondot a gyors beilleszkedés; így került a képbe Szalai, aki két és fél évet már játszott a török élvonalban a Fenerbahce játékosaként. Tehát jól ismeri az országot, a kultúrát, a nyelvet. Trabzon ugyan kisebb város, mint Isztambul, ugyanakkor jóval nagyobb, mint Hoffenheim.

 

Összesen 77 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000061
2024. szeptember 06. 15:35
🍓 ️ ­­­É­­­r­­­t­é­­­k­­­e­l­­d­­­ ­a­­­ ­­s­z­e­­x­i­ ­p­­u­­­n­c­­­i­m­­­a­­­t­­ 👉 𝐖­­𝐖­­𝐖­­­.­𝐗­­­𝟏­𝟖­­.­­­𝐅­­­𝐔­­­𝐍
Squalline
2024. július 09. 20:07
Sajnálom Ateszt. Sajnos nem tud topszinten focizni. Ez védelemben a presszingtűrés, azaz a védőknek kreatívan (olykor egy jó csel is), labdabiztosan, labdavesztés nélkül kell tudni passzolgatni hátul, míg az ellenfél letámad. A topvédő pedig ilyen esetekben észreveteti magát azzal is, hogy olykor olyan pontos és hosszú passzot képes adni, amiből kontrát lehet vezetni. Ennek az éremnek a másik oldala pepitában a kreatív labdafelhozatalban való részvétel, feltolt védekezésben támadás segítés, játekolvasással kockàzatvállalás, amikor a védő váratlan megjelenik a támadóharmadban és túltöltést okoz, így rajta nincs emberfogó vagy elviszi a csatárròl. De ez csak úgy lehet csinálni jó játékolvasással, hogy labdavesztés esetén a védő vissza tudjon érni, vagy együt tudjon működni biztosító váltótársával. Ezekben a játékelemekben Atesz rendre és rendszeresen hibázik. Marad neki, hogy hátul elrugdussa és elfejeli a labdákat. Ezért csakis olyan csapatban tud "jó" lenni, ahol ennyi a feladat.
véna
2024. július 09. 18:57
Harika fikir.
akkor ki
2024. július 09. 18:44
Egy a baj Attival, zavarba hozható és akkor óriási hibákat követ el, ezt egyik klub sem kedveli. Össze kell kapnia magát, hogy ne maradjon komoly csapat nélkül.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!