Szilágyi Áronékat látványosan lebecsüli az olasz kardcsapat, és ezt nem is titkolják

2024. július 31. 08:33

Trükköztek az olaszok az utolsó kvalifikációs versenyen.

2024. július 31. 08:33
Fencing - Olympics: Day 1

Nyitókép: Bradley Kanaris / Getty Images

Az olaszok ügyeskedéseinek köszönhetően az utolsó európai kvalifikációs versenyen, a júniusi bázeli Eb-n nem a papírforma érvényesült. Ha minden a várakozásoknak megfelelően alakult volna, ma a magyarok első ellenfele Egyiptom lenne, az olaszoké pedig a francia csapat – írta meg a Magyar Nemzet.

A kontinenstornán az olaszok meglepetésre 45-37-re kikaptak a románoktól a negyeddöntőben, akik később bejutottak a döntőbe. Itt a magyar csapat 45-40-re legyőzte őket, ezzel megszerezve az aranyérmet. 

Az olimpia előtt a magyar csapat a regnáló világbajnok is, hiszen tavaly megnyerte a milánói vb-t, ami igen biztató eredmény.

Az olaszok románok elleni veresége az Eb-n azt eredményezte, hogy a kvalifikációs rangsorban az egyiptomiak megelőzték őket. Ez volt az olaszok célja, így elkerülhették a koreaiak ágát. A lap szerint azonban minket azonban nem tartanak ellenfélnek. Három éve, a tokiói olimpia elődöntőjében szoros küzdelemben, 45-43-ra nyertek ellenünk, majd a döntőben 45-26-ra kikaptak a koreaiaktól. A magyar csapat akkor a bronzmeccsen 45-40-re győzte le a németeket. Most, Párizsban, az olasz és a magyar csapat biztosan nem áll majd együtt a dobogón.

A lap szerint pedig fontos lenne megmutatni az olaszoknak, hogy nagy hiba volt részükről, hogy a magyar csapattal akartak vívni.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Kapcsolódó cikkek a Olimpia 2024 aktában.

Összesen 118 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bernard
2024. július 31. 15:31
Kár volt trükközni olaszok!
makapaka2
2024. július 31. 10:07
Remélem, hogy most majd meg tudják mutatni Áronék, hogy mit tudnak! Hajrá magyarok!
pipa89
2024. július 31. 09:22
Meglátjuk. Egy verseny minimum kétesélyes :-) Hajrá magyarok!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!