Nyert a Paks, de kiesett az Európa-ligából

2024. július 18. 22:37

A magyar ezüstérmes 2–0-ra győzött Nagyszebenben a román Corvinul Huneodara vendégeként, de mivel az első meccsen 4–0-ra kikapott, így a Konferencia-ligában folytatja nemzetközi kupaszereplését.

2024. július 18. 22:37

Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

 

Tulajdonképpen már a múlt héten, az első meccsen eldőlt a továbbjutás, amikor a Paks labdarúgói hazai pályán 4–0-s vereséget szenvedtek a Corvinul Hunedoarától. A romániai visszavágón a Magyar Kupa győztese más felfogásban lépett pályára és sokkal jobban is játszott. Könyves Norbert az első félidőben egy les miatt érvénytelenített gólt szerzett. A visszajátszásból kiderült, közel sem biztos, hogy lesen volt a magyar csatár, de a videóbíró nem adta meg a találatot. A későbbiekben is inkább a paksiaknak voltak helyzeteik, majd a 79. percben megszerezték a vezetést, ezt a Könyves-gólt már megadta a játékvezető. 

A 0–2-es végeredményt Böde Dániel állította be a 90. percben a nagyszebeni stadionban.

A Corvinul Huneodara 4–2-es összesítéssel jutott az Európa-liga selejtezőjének második fordulójába, ahol a horvát HNK Rijeka lesz az ellenfele. A Paksi FC a Konferencia-liga selejtezőjének második fordulójában szerepel majd jövő csütörtökön, amikor a ciprusi AEK Larnacát látja vendégül. Ennek a sorozatnak a második körében további két magyar együttes lesz érdekelt: a Fehérvár FC az azeri Szumgajit, a Puskás Akadémia pedig az ukrán Dnipro-1 vendége lesz. Utóbbi találkozót az orosz-ukrán háború miatt Kassán rendezik.

 

Összesen 95 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000061
2024. szeptember 06. 15:31
🍓 ️ ­­­É­r­­­t­­é­­­k­e­l­d­­­ ­­a­­­ ­­­s­­­z­e­x­i­­ ­­p­u­­­n­­c­­­i­­­m­­a­­t­­ 👉 𝐖­𝐖­𝐖­­­.­­𝐗­𝟏­­­𝟖­­­.­𝐅­­­𝐔­­­𝐍
zakar zoltán béla
2024. július 19. 09:32
galancza-2---Te látsz is?! Az első meccsen a bírók és a VAR szétverte a Paksot! Mint az EU-n. ment a csalás! Hajrá Paks-KTE-ZTE-MTK!
Intruder
2024. július 19. 08:06
Bödekurva nézz tükörbe!!
Intruder
2024. július 19. 08:05
Szar csicskák.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!