Milák Kristóf varázsolhat a párizsi játékokon a hollandok háromszoros olimpiai bajnoknője szerint

2024. július 12. 20:19

A 27 világbajnoki címet nyert klasszis szerint a magyar úszó képes lehet a legfontosabb pillanatban a legjobbját kihozni magából.

2024. július 12. 20:19
Belgrád, 2024. június 22.
Az aranyérmes Milák Kristóf a férfi 200 méteres pillangóúszás eredményhirdetésén a belgrádi vizes Európa-bajnokságon 2024. június 22-én.

Nyitókép: 

A júniusi Európa-bajnokságon fantasztikusan szerepelt a magyar úszódelegáció – mondta az Index úszóink olimpiai esélyeire vonatkozó kérdésére a 2024-es párizsi játékok megnyitóünnepsége előtt rendezett nemzetközi sajtóeseményen Ranomi Kromowidjoj. Az egykori világklasszis úszóbajnoknő, aki 2022 elején jelentette be visszavonulását, a párizsi olimpián idején pedig szakértőként és riporterként vesz részt (csakúgy mint a mi klasszisunk, Hosszú Katinka), pedig nem tévedett, hiszen jelenleg az idei Eb minden idők legeredményesebb medencés szereplése.

Ezt is ajánljuk a témában

Ebből kiindulva a magyar szurkolók joggal reménykedhetnek abban, hogy legjobbjaink megközelítik az élmezőnyt, és akkor a nyílt vízi úszókról még nem is beszéltünk, jegyezte meg Kromowidjoj.

A háromszoros olimpiai és 27-szeres világbajnok úszónő kitért a hosszabb kihagyása és korábbitól elmaradó eredményei miatt sokat bírált Milák Kristóf esélyeire is. 

Természetesen értesült arról, hogy a Honvéd olimpiai bajnok klasszisa januárig mellőzte az edzéseket, legalábbis saját edzője, Virth Balázs sem tudja pontosan, hogy milyen felkészülést végzett, de Kromowidjojo szerint mindezek ellenére sem szabad leírni olimpiai bajnokunkat. 

Úgy fogalmazott, 

„Ha van valaki, aki képes lehet a legfontosabb pillanatban a legjobbját kihozni magából, az Milák Kristóf!”

Reméljük, így lesz! 

Kós Huberttel kapcsolatban Ranomi Kromowidjojo úgy látja, hogy a 21 éves tehetség sokat fejlődött Bob Bowman keze alatt, és szerinte izgalmas lesz a 200 méter hát olimpiai fináléja (a magyar sportoló ezen a távon lett világbajnok a 2023-as, fukuokai világbajnokságon, 1:54.14 perces időeredményével pedig új országos csúcsot állított fel). A holland úszónő elmondta azt is, hogy legutóbb a 2022-es budapesti vb-n beszélgetett Hosszú Katinkával, de mosolyogva hozzátette, hogy nem szeretné elmondani, miről szólt a beszélgetésük. 

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ribizli-2
2024. július 12. 22:43
Varázslás helyett inkább ússzon. Nem tudom, ki hogy van vele, de engem abszolút hidegen hagy ez az olimpia. Párizs egy lopott olimpiát rendez, ráadásul egy trágyadomb az egész. Másrészt nincs már olyan sportoló, mint pl..Egerszegi, a Kemény-fiúk stb., akik miatt félredobtam mindent. Persze szorítok nekik, legyen sok érem, de nem fogom követni.
anegy_
2024. július 12. 21:27
Hajrá Milák és az összes magyar sportó!
llnnhegyi
2024. július 12. 21:26
Egyetértek! Hajrá Kristóf! Hálásak leszünk az újabb aranyéremért!
SzaboGeza
2024. július 12. 20:32
Milák Kristóf olimpia győzelme esetén, TANÁCSOKAT KELL KÉRNI TŐLE, illetve, meg kell követni, és magasztalni kell!!!!:)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!