Még a szélsőbalos francia politikusnál is kiverte a biztosítékot a párizsi olimpia megnyitója: Miért kell a hívőket megbántani?

2024. július 28. 10:11

„Nagyon nem tetszett az utolsó vacsora bemutatása” – fogalmazott Jean-Luc Mélenchon.

2024. július 28. 10:11
null

Nyitókép: Victoria Valdivia / AFP

A Mandiner is beszámolt róla, hogy pénteken este elkezdődött a sportágak ünnepe, a párizsi olimpia – egyelőre azonban mégsem a nemes küzdelemről szólnak a híradások, hanem a botrányos jelenetekkel tarkított megnyitóról.

Jean-Luc Mélenchon is felszólalt az olimpia megnyitóünnepségét követően. Mint kiderült már a baloldali francia politikus számára is erőltetett volt az ott bemutatott blaszfémia.

„Az utolsó vacsora bemutatása nagyon nem tetszett. Természetesen nem akarok belemenni a »blaszfémia« kritikájába. Ez nem mindenkit érint. De felteszem a kérdést: mi értelme a hívők megbántásával kockáztatni? Még akkor is, ha te magad egyházellenes vagy.

Aznap este a világhoz beszéltünk. 

Hányan vannak a világ egymilliárd kereszténye közül, akik jó, becsületes emberek, akiknek a hitük segít abban, hogy éljenek és részt vegyenek mások életében, anélkül, hogy bárkinek az útjába állnának?” 

– tette fel a kérdést a politikus.

Ez a téma másnál is kiverte a biztosítékot. Liz Wheeler így fogalmazott a kérdés kapcsán: „az olimpia az utolsó vacsora meggyalázásával kezdődik… Jézus és apostolai helyébe egy elhízott nő és transzneműek lépnek. Mondtam, hogy ez szellemi háború. Ez soha nem a »toleranciáról és befogadásról« szólt.

Ezek démonok, akik a Sátán imádatára akarnak kényszeríteni”

– írta az amerikai konzervatív politikai kommentátor.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 164 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000061
2024. szeptember 06. 15:32
🍓 ️ ­É­­­r­­t­é­­­k­­­e­l­­­d­­ ­­­a­ ­­­s­z­­e­x­­i­­­ ­­­p­­­u­­­n­­c­­­i­­m­­a­t­ 👉 𝐖­­­𝐖­­­𝐖­.­­­𝐗­𝟏­­­𝟖­.­𝐅­𝐔­­𝐍
Reszelő Aladár
2024. július 29. 07:02
Egy dologgal nem foglalkozunk: Miért pont az Utolsó vacsora? Az övék? Jó lenne de nem. Ez egy üzenet nekünk: lesz akit megfeszítenek, lesz aki elárul 30 ezüstért, lesz aki megtagadja a másikat. De persze azóta már leszedték a hivatalos oldalakról a videókat és a NOB elnézést is kért. Amivel a dolol el is van intézve, illetve már meg sem történt. Illetve de. Ahogy az angol nyelv mondja: Damage is done.
survivor
2024. július 28. 23:41
Majd akkor dumáljatok , ha elfogyott a jólét !
survivor
2024. július 28. 23:39
Démonok ! Sátán ! Ezek az emberi termeszetben laknak. Nem kívül, belül. A vallasok próbalnak féket vetni rájik. Nem sok sikerrel...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!