Mbappé maszkját felpróbálta egy csapattársa – elmondta, mit érzett!

2024. július 08. 09:04

Kolo Muani kiállt a francia válogatott keményen kritizált csapatkapitánya mellett.

2024. július 08. 09:04
MBAPPÉ, Kylian
Vámos Tamás

Nyitókép: MTI/AP/Haszan Ammar

***

Emlékezetes: Kylian Mbappé még a francia válogatott első Európa-bajnoki csoportmeccsén, Ausztria ellen ütközött Kevin Danso vállával olyan szerencsétlenül, hogy az esetet követően az arccsontját és az orrát is eltörte.

Ezt követően a Real Madrid újdonsült támadója (akit egyébként közvetlenül az Eb után, egy hatalmas show keretében –  mintegy 60 ezer szurkoló előtt – mutatnak be július 16-án a Bernabeu stadionban, így hivatalosan is gyermekkori példaképe, Cristiano Ronaldo örökébe léphet) Hollandia ellen azért nem léphetett pályára, mert a maszk nemzeti motívumokat tartalmazott, és így nem felelt meg az UEFA szabályzatának. Az előírás egyértelmű: az arcvédőnek egyszínűnek kell lennie, és nem utalhat egy nemzet vagy egy klubcsapat színeire, jelképeire.

Ezt is ajánljuk a témában

MBAPPÉ, Kylian
Európa-bajnoki csendélet: a fekete maszk és a gazdája... Fotó: MTI/EPA/Christopher Neundorf

Ezt követően Kylian egy új, teljesen egyszínű, fekete maszkot kapott, amellyel kapcsolatban még a lengyelek elleni utolsó csoportmérkőzés előtt úgy nyilatkozott: 

„Igazából utálom, mert valami probléma mindig adódik vele: nem látok rendesen, beleizzadok, a verejték csípi a szemem…”

Mbappé ugyan éppen a lengyelek ellen talált be eddig az Európa-bajnokságon (büntetőből), de ezzel együtt sok kritika éri, hogy a Le Bleus támadójátéka enyhén szólva kívánni valót hagy maga után (Didier Deschamp együttese úgy evickélt be a legjobb négy közé, hogy még nem szerzett akciógólt az Európa-bajnokságon!)

Nos, a közelmúltban, a francia válogatott csapatbuszán Randal Kolo Muani felpróbálta ezt a sokat emlegetett fejvédőt, és megvédte csapattársát.

„Tényleg semmit nem látni benne. Semmit! Nagyon durva. Mindenesetre a többiek jót röhögtek rajtam, amikor felvettem” 

 

Összesen 129 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
iphone-13
2024. július 08. 11:05
Mbappé EGY BÜDÖS BUNKÓ!
connorj
2024. július 08. 09:32
Hajrá Kylian! 💚 Milyen klassz lehet törött orral lélegezni ilyen terhelés mellett... Akritikusoknakelkeellenetalánmenniakurvaannyjukba...
cutcopy
2024. július 08. 09:31
Ezt próbálta..? www.amazon.nl/-/en/Original-Cheerleading-Accessory-Celebrity-Football/dp/B0847S7GVD
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!